Altro lanserar 12 nya färger på säkerhetsgolvet Altro Walkway / VM20

måndag 09 maj 2011

Det populära säkerhetsgolvet Altro Walkway 20 / VM20 finns nu att få i ytterligare 12 nya, ljusa färger.

Två av de nya färgerna (Canary och Tango) är solida färger, men för första gången finns nu även möjlighet att välja chippade färger. Produktfamiljen har nämligen utökats med 10 sådana i allt från lugna och neutrala nyanser till mer dramatiska och fräcka, som ökar möjligheterna att färgkoordinera med andra interiörelement. De nya chippade färgerna heter Savannah, Sand, Tarragon, Winter, Whale, Blizzard, Nightfall, River, Coal och Lupine.

De två nya solida färgerna och de 10 chippade kommer att finnas på marknaden från maj månad i år. Färgerna Buffalo, Kelp, Avocado, Pesto, Maize och Terracotta kommer samtidigt att utgå ur sortimentet som nu utökas från totalt 18 till 24 färger.

Slittåliga och lättinstallerade

Hela golvets tjocklek innehåller aluminiumtrioxid och på ytan ligger ett lager av silikonkarbid. Det gör att golvet är stegsäkert och slittåligt under hela sin livslängd. Motståndskraften mot kemikalier och tryckskador har också förbättrats, vilket gör golvet extremt starkt och förlänger den förväntade livslängden.

Altro Walkway passar för en rad olika golvytor där man har höga krav på hälsa och säkerhet. Det är lätt att böja och svetsa, vilket gör installationen snabb och kostnadseffektiv. Färgmatchade svetstrådar och fogmassor bidrar till ett enhetligt utseende.

Altro’s Maxis Easyclean teknologi gör att Altro Walkway ser snygg ut länge, även på högtrafikerade ytor och kräver inga specialpreparat vid städning. Genom att det även innehåller en bakteriostat är det ett utmärkt val även ur hygiensynpunkt.

Hållbarhet

Hela produktfamiljen Altro Walkway / VM20 har många miljömässiga fördelar. Altros säkerhetsgolv uppfyller den högsta möjliga BRE Global miljöklassningen A+/A i viktiga applikationer som sjukvård, skolor och butiker.