Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Innovativt LVT-golv skapar rätt atmosfär för såväl mode- som marinentusiaster

När man tänker på inredning och design är golvet oftast inte det första man tänker på. Golvet är per definition den horisontella ytan som avgränsar ett rum nedåt, en praktisk och allmännelig detalj i en lokal. Men idag står golvet för så mycket mer och kombinationen av form och funktion har aldrig varit lika viktig. Därför har golvtillverkaren Altro, utöver att leverera säkra och lättstädade golv, lagt vikt vid att utveckla innovativa golvlösningar passande för unika och spännande ytor, som bland annat akvarium och modevisningar.

Nuförtiden har valet av golv gått från att vara en nödvändighet, till ett medvetet estetiskt val. Den gemene mannen gör tusentals val varje dag, vissa svårare och viktigare än andra. Men att välja rätt golv för rätt utrymme borde inte vara svårt. I alla fall inte om man frågar golvtillverkaren Altro, som med bland annat sitt innovativa LVT-golv Altro Ensemble kan skapa spännande miljöer för unika platser så som ett akvarium eller en modevisning.

En miljö där design är det centrala

Modavision har varit en av de största mode- och livsstilsshowerna i Tyskland i över 10 år. Den utarbetade modevisningen tar plats under olika teman varje år. 2017 var temat romersk gladiatorarena, med titeln ”Fashion Arena – Låt spelen börja!”. Modeller, akrobater och andra showartister tog sig fram på den 40 meter långa catwalken, uppbyggd med Altros innovativa LVT-golv Altro Ensemble.

Altro Ensemble är ett modulgolvssystem med upp till 15db stegljudsreduktion och en hållbar yta som gör golvet såväl resistent mot skador, som hållbart även för tung belastning. Tack vare dess design kan golvet skapa en look som är mycket imponerande och som passar publika utrymmen perfekt. På catwalken installerades Altro Ensemble i färgen York Stone, som passade perfekt in i showens tema. Holger Salmen, organisatör och ägare av agenturen First Contact, berättar:

Att arbeta med Altro var oerhört trevligt. Utöver en omfattande konsultation fick vi Altros stöd även under installationen. Med Altro Ensemble hittade vi äntligen ett golv som kunde bidra till kvällens succé.

Golv som får en att haja till

I staden Hull i Storbritannien kan man hitta golv från Altro på djupt vatten, nästan i alla fall. The Deep Aquarium, ett av de största akvarier i Storbritannien, är hem för över 3500 fiskar, ett fantastiskt marint liv och massor aktiviteter för hela familjen. Årligen besöker cirka 450 000 akvariet och på grund av den höga trafiken slets golvet upp och behövde bytas ut.

Golvlösningen Altro Reliance valdes till akvariets korridorer, för att erbjuda en hållbar lösning som höll besökarna säkra och förhindrade fall. Dessutom installerades LVT-golvet Altro Ensemble i akvariets souvenirbutik. Alla produkter valdes tack vare dess lätta installation, snygga design och goda garantier. Jason Bache, Facility Manager på The Deep, berättar:

Vi valde Altros golvserie baserat på deras säkra, slitstarka och attraktiva utseende för våra kunder. Sortimentets breda urval lockade och gav oss lösningar till de olika ytorna och miljöerna inom området, vilket kompletterade stylingen och kvaliteten som behövs för att arbeta i akvariet.

Han kompletteras av Jonathon Simpson, från The Hull Flooring Co Ltd:

Vi hade aldrig använt Altro Ensemble innan och våra installatörer tyckte att det var en väldigt trevlig produkt att arbeta med i installationen. Möjligheten att erbjuda vår kund en variation av golvlösningar för de olika miljöerna var en bonus.
Posted: 2019-12-10 09:00:00 by Heather Mussett | with 0 comments