Produktprover

 • Sample basket
 • Change country

  Select a country

 • Search the site

  Search the site

Vad våra säkerhetsgolv innebär för dig

Vad som gör att ett golv är säkert eller osäkert och hur det påverkar de som använder det är mycket viktiga frågor för oss. Vi har ansträngt oss för att kunna erbjuda lösningar som ger ett bättre skydd på de ytor där det behövs.

Röster från våra kunder:

”Arbetsgivaren ansvarar för att arbetsplatsen är säker för medarbetarna. Det innefattar även golven, som måste vara stegsäkra för att halk- och fallrisken skall minimeras, även när det finns spill från olja, mjöl och liknande som är vanligt i kök. Eftersom Altro Stronghold 30 är ett 3 mm tjockt golv dämpar det också ljud bättre och skapar därför en trivsammare miljö för alla som använder det. Det är också bekvämare att gå på än traditionella hårda golv.”

Lina Ekeroth Sandqvist, kvalitetsutvecklare på utbildningsförvaltningen i Jönköping, talar om en installation av Altro Stronghold 30 / K30 på Gräshagsskolan.

”När vi hade kakel på golvet behövde man anstränga benmusklerna för att inte falla. Det nya säkerhetsgolvet är mycket behagligt att gå på och man blir inte ens i närheten lika trött när man arbetar.”

Lisbeth Johansson, kökschef på Väckelsångskolan, talar om sin nya installation av Altro Stronghold 30 / K30.

”Vi prioriterar både de boendes och personalens säkerhet. Halkskador kan få mycket allvarliga konsekvenser för äldre. En vanlig situation är att de boende är barfota i badrummet medan personalen har skor. Vi valde Altro Aquarius eftersom det är säkert både med och utan skor."

Arkitekt Staffan Tjärnström på Sweco designade Kungshults äldreboende och föreskrev Altro Aquarius.

”Vi blev mycket intresserade när vi hörde talas om Altro Stronghold 30 eftersom det kombinerar en utmärkt stegsäkerhet med långvarig hållbarhet och goda städegenskaper. Det är egenskaper som är extremt viktiga i ett kök som vårt där det ofta finns spill och springs mycket.”

Jutta Jensen, projektansvarig på byggnadsavdelningen på Vejle sjukhus, talar om Altro Stronghold 30/K30.

Vi rekommenderar våra säkerhetsgolv för alla ytor med mycket hög eller hög risk för att halka och kan stolt påstå att alla som installerar dem kan lita på att de skyddar användarna från att halka under hela golvens livslängd.

Kan du vara säker på att säkerhetsgolven som du väljer behåller sin stegsäkerhet under hela sin livslängd?

 • Kontrollera förväntad livslängd med tillverkaren

 • Kontrollera att halkskyddsnivån som du har valt inte minskar över tid

 • Kontrollera att golven ger ett långsiktigt skydd mot föroreringar i miljöer som kök och våtrum.

 • Kontrollera vilka test som tillverkaren genomför för att säkerställa långsiktig stegsäkerhet.

Vi har fler tips om vad du bör tänka på när du väljer ett säkerhetsgolv, och även information om vilka tester vi gör på golven.

Vill du veta mer om våra golv för ytor där det finns en mycket hög eller hög risk att halka? 

Posted: 2018-02-02 11:39:10 by Heather Mussett | with 0 comments