Produktprover

 • Sample basket
 • Change country

  Select a country

 • Search the site

  Search the site

Minskat buller främjar stressfria miljöer

En behaglig ljudmiljö främjar personalens och användarnas hälsa.

Buller och oljud från människor, utrustning och apparater återkommer på ljudreflekterande hårda ytor, färdas långa sträckor och dröjer sig kvar. De kan därför ha en allvarlig inverkan på allas välbefinnande. Akustikgolv minskar ljudet från rum och steg avsevärt.

Patient_room_Wall_designs_Chameleon_Orchestra.jpg

Var kan akustikgolv användas med maximal effekt?
 
Kommersiella kök - Oavsett om det är en restaurang, ett hotell, ett sjukhus, ett universitet, en skola eller ett vårdhem har de alla en sak gemensamt: det är mycket buller! Vagnar skramlar över golvet med massor av klirrande porslin, tallrikar tas in och ut ur diskmaskinerna. Matberedarna går på högvarv och kockarna måste överrösta allt detta ljud. Akustikgolv och golv som reducerar ljudet kan bidra till att minska bullret avsevärt och förbättra välbefinnandet för alla som arbetar här.
 
Hotell - Det finns inget som stör en god natts sömn mer än ljudet av andra gäster som rör sig i rummet ovanför ditt rum eller kör sin resväska förbi din dörr vid midnatt. Akustikgolv hjälper till att minska ljudöverföringen mellan våningar och mellan angränsande rum. Ljudabsorptionen längs korridorerna ökar, så att dina gäster kommer tillbaka för att få lugn och ro.
 
Vårdhem - Du kan öka chanserna för de boende att sova gott och inte störa varandra genom att installera ljuddämpande golv i korridorer och sovrum. De passar också bra i besöksrummen, där de ökar känslan av avskildhet.
 
Utbildning - Bibliotek, studiehallar, lässalar, teaterstudior, musikrum, matsalar och lekrum - alla utrymmen där tystnad behövs eller där det skulle vara bra att minimera ljudöverföring till andra områden. Våra golv kan minska överföringen av ljudet från stötar, inte bara till angränsande rum utan även till andra våningar.
 
Bostäder - Minska klagomålen på bullriga grannar intill, ovanför eller nedanför genom att installera lämpliga ljudabsorberande golv.
 
Sjukhus - Lugn och tystnad främjar läkning och skyddar privatlivet, så ytor som bidrar till detta är viktiga i många delar av ett sjukhus, t.ex. på intensivvårdsavdelningar eller avdelningar där vila och sömn är viktigt för patienternas återhämtning, liksom i korridorer där ljudet från rullstolar och bord kan vara en ständig källa till störningar, och i konsultrum där privata samtal inte ska kunna höras av andra.
 
Kontor - Kontorsutrustning, människor i rörelse och samtal kan göra bullernivåerna så höga att kontoret blir en stressig arbetsmiljö - inte bra när du tillbringar större delen av dagen där. Skapa en positivare arbetsmiljö med mindre buller i öppna utrymmen, gemensamma utrymmen och mötesrum.
 
Detaljhandel - Ingen gillar en bullrig butik. Terapi inom detaljhandeln kräver i sig tystnad för att man ska kunna tänka sig terapi och skapa rätt atmosfär, vilket inte bara ger en lugnare miljö för personalen, utan också en miljö där kunderna stannar kvar.
 
Våra bästa rekommendationer:
 
Vårt 19 dB akustiska vinylgolv Altro Serenade hjälper till att minska buller i byggnader genom att:
 • Minska överföringen av ljud från slagljudet
 • Ökad ljudabsorption
 • Minska ljudreflektionen
 
Om det finns ett behov av att minska ljud- och bulleröverföringen i rummet är dessa golv också ett alternativ:
 • Altro Cantata, ger 14dB
 • Altro Ensemble och Altro Orchestra, som ger 15 dB (och komfort under fötterna samtidigt som de har den högsta möjliga klassificeringen för kommersiell användning).
Om det inte räcker, kom ihåg att du kan kombinera golvet med ljuddämpande underlag som du själv väljer.

Bedroom_Orchestra_trumpet_Chameleon_ShockPink.jpg
 
Posted: 2022-07-01 10:46:50 by Anna Jankovic | with 0 comments