Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

maj 2022

Altro Whiterock - fantastisk i 40 år

I år firar vi på Altro 40-års jubileum av vårt innovative Altro Whiterock system och bjuder in dig att titta på våra 40-årsjubileumsvideor.

Altro Whiterock är en extruderad PVC-platta som uppfyller kraven för brandskydd och var den första tuffa hygieniska lösningen på de problem som är förknippade med kakel och målade ytor.

Från den vita plattan för 40 år sedan och med hjälp av kundernas feedback har vårt Altro Whiterock-utbud expanderat och utvecklats till att omfatta otaliga färger, mönster och ytbehandlingar.

Du hittar Altro Whiterock i många designinriktade, Bauhaus-inspirerade miljöer över hela världen. Richard Kahn, CEO Floors och verkställande direktör för Altro Group, säger: "Jag är oerhört stolt över att ha varit delaktig i utvecklingen och den fortsatta tillväxten av Altro Whiterock. Jag tror att det finns en stor potential för marknaden att växa - väggbeklädnad är fortfarande ett ganska nytt koncept för en del av våra kunder. Med fyra decenniers erfarenhet är vi väl positionerade för att utmana och stödja innovation och nya idéer på denna snabbt föränderliga marknad."

Altro Whiterock är ett högpresterande alternativ till traditionell kakel och som verkligen är "designad för möjligheter gjord för människor". Det är en hygienisk, lättstädad lösning, robust för att tåla stötar och repor och bevisligen bidra till att främja välbefinnande. Altro Whiterock-produkter installeras över hela världen på sjukhus och medicinska anläggningar, vårdhem, högskolor, skolor och butiker.

Med vår Walls Training School erbjuder vi utbildningsdagar som ger mer än 150 personer varje år en översikt över Altro Whiterock-produkter och installation. Vi erbjuder också en endags specialkurs i svetsning

Posted: 2022-05-16 08:00:00 by Saloni Robinson | with 0 comments

Ljudisolerande golv överraskar

När Triolab i Bröndby renoverade sina kontorslokaler var fokus på att minska bullret för att skapa en bättre arbetsmiljö. Man valde Altros vinylgolv i stället för textilmattor och det har dämpat bullret avsevärt. De anställda har blivit positivt överraskade över hur bra det fungerar.

Från Vallensbækvej i Brøndby Danmark säljer Triolab IVD-utrustning, dvs. medicinsk utrustning, till hälso- och sjukvårdssektorn i Danmark. 35 anställda arbetar på kontoret - nu i nyrenoverade lokaler. 

Neel Noel, vd för Triolab, säger att i samband med en större renovering har deras huvudfokus för renoveringen varit att skapa en bra arbetsmiljö med lugn och möjlighet att fokusera på sitt arbete.

"Vårt huvudfokus var att golven skulle vara ljudisolerade, eftersom vi har en lång kontorskorridor där alla dörrar till kontoren är öppna och störande ljud därför lätt kan uppstå", säger VD:n.

"En av våra anställda hade läst om vinylgolv, som var ljudisolerande men också lätta att rengöra och gav ett bra inomhusklimat, så vi valde det"; säger hon.

Triolab valde vinylgolv framför trägolv på grund av ljudisoleringen, tillägger hon. Exakt 900 m2 vinylgolv från Altro lades ut och pryder nu kontorslokalerna på Vallensbækvej.
 

Nya golv är ljudisolerande

Enligt Vd:n har de anställda på kontoret blivit förvånade över hur ljudisolerande golven är.
"Om vi till exempel klappar i händerna upphör ljudet direkt. Så bra är golven. Ljudet av höga klackar stör oss inte heller. Vi har också rivit ner några väggar och skapat ett stort rum, och ljudet har minskat ; säger Neel Noel.

På Triolab har man också infört andra åtgärder, till exempel ljudabsorberande möbler, men golvet är definitivt det mest ljudabsorberande och mest synliga, säger Triolabs direktör.
 

Bättre inomhusklimat med vinyl

"Vi hade hälsoproblem med luften", säger Neel Noel.
Hon säger att de var rädda för att byta från textilmatta till golv eftersom ljudnivån redan var hög på företaget. Men de hade också anställda som inte tålde att vistas i en miljö med textilmattor.

"Textilmattorna blir aldrig helt rena, det fanns fläckar överallt och, ännu viktigare, vi hade en del anställda som inte kunde vara i miljön på grund av textilmattorna och var tvungna att arbeta någon annanstans. Vi hade problem med inomhusklimatet när det gäller hälsan".

Förutom att kontoret är mer ljudisolerat talar personalen också om den friska luften.
"Inomhusklimatet har tydligt förbättrats. Dessutom tycker alla på kontoret att golvet är fint, det ger ett modernt och fräscht utseende, vilket är viktigt eftersom det ger en attraktivare och mer läcker arbetsplats", säger Neel Noel.

 
Posted: 2022-05-25 08:11:22 by Anna Jankovic | with 0 comments