Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Ljudisolerande golv överraskar

När Triolab i Bröndby renoverade sina kontorslokaler var fokus på att minska bullret för att skapa en bättre arbetsmiljö. Man valde Altros vinylgolv i stället för textilmattor och det har dämpat bullret avsevärt. De anställda har blivit positivt överraskade över hur bra det fungerar.

Från Vallensbækvej i Brøndby Danmark säljer Triolab IVD-utrustning, dvs. medicinsk utrustning, till hälso- och sjukvårdssektorn i Danmark. 35 anställda arbetar på kontoret - nu i nyrenoverade lokaler. 

Neel Noel, vd för Triolab, säger att i samband med en större renovering har deras huvudfokus för renoveringen varit att skapa en bra arbetsmiljö med lugn och möjlighet att fokusera på sitt arbete.

"Vårt huvudfokus var att golven skulle vara ljudisolerade, eftersom vi har en lång kontorskorridor där alla dörrar till kontoren är öppna och störande ljud därför lätt kan uppstå", säger VD:n.

"En av våra anställda hade läst om vinylgolv, som var ljudisolerande men också lätta att rengöra och gav ett bra inomhusklimat, så vi valde det"; säger hon.

Triolab valde vinylgolv framför trägolv på grund av ljudisoleringen, tillägger hon. Exakt 900 m2 vinylgolv från Altro lades ut och pryder nu kontorslokalerna på Vallensbækvej.
 

Nya golv är ljudisolerande

Enligt Vd:n har de anställda på kontoret blivit förvånade över hur ljudisolerande golven är.
"Om vi till exempel klappar i händerna upphör ljudet direkt. Så bra är golven. Ljudet av höga klackar stör oss inte heller. Vi har också rivit ner några väggar och skapat ett stort rum, och ljudet har minskat ; säger Neel Noel.

På Triolab har man också infört andra åtgärder, till exempel ljudabsorberande möbler, men golvet är definitivt det mest ljudabsorberande och mest synliga, säger Triolabs direktör.
 

Bättre inomhusklimat med vinyl

"Vi hade hälsoproblem med luften", säger Neel Noel.
Hon säger att de var rädda för att byta från textilmatta till golv eftersom ljudnivån redan var hög på företaget. Men de hade också anställda som inte tålde att vistas i en miljö med textilmattor.

"Textilmattorna blir aldrig helt rena, det fanns fläckar överallt och, ännu viktigare, vi hade en del anställda som inte kunde vara i miljön på grund av textilmattorna och var tvungna att arbeta någon annanstans. Vi hade problem med inomhusklimatet när det gäller hälsan".

Förutom att kontoret är mer ljudisolerat talar personalen också om den friska luften.
"Inomhusklimatet har tydligt förbättrats. Dessutom tycker alla på kontoret att golvet är fint, det ger ett modernt och fräscht utseende, vilket är viktigt eftersom det ger en attraktivare och mer läcker arbetsplats", säger Neel Noel.

 
Posted: 2022-05-25 08:11:22 by Anna Jankovic | with 0 comments