september 2018

Kan Altro hjälpa er halvera installationstiden och erbjuda ett golv som är fullständigt återvinnings

Våra prisbelönta och limfria golv har en rad fördelar, från kortare installationstid till att de är 100% återvinningsbara.

Varken fuktspärr eller lim behövs. Installationen av limfria golv görs snabbt och enkelt, med minimalt avbrott i den dagliga verksamheten. Installation av limfria golv innebär att man slipper väntetid. Golvet kan användas redan samma dag som det installeras och svetsas. Inget lim betyder också att man slipper klibbiga fläckar och limtransporter genom byggnaden.

Vi har två limfria golv att erbjuda för att ni ska kunna få det golv ni behöver, där ni behöver det: Altro XpressLay som är ett säkerhetsgolv och Altro Cantata, ett slätt golv som är perfekt till utrymmen med låg halkrisk.

Här följer kommentarer från våra kunder runtom i världen:

"Det uppfyller kraven väl utan röra på sig och utan att bilda bubblor eller vågor. Det visar att golvet verkligen är en långsiktig lösning och inte något som bara har fixats till lite snabbt. Mycket imponerande estetiskt sett, golvet är ursnyggt. Altro Cantata har en del fantastiska färgalternativ. Även miljövänlighet är en viktig faktor för oss. Eftersom Altro Cantata är ett limfritt golv kan vi, om golvet skulle behöva repareras i framtiden, helt enkelt skära ut ett avsnitt och byta ut det, utan att hela golvet behöver läggas om. Golvet är också fullständigt återvinningsbart. Altro Cantata uppfyller på det hela taget våra krav på sänkta kostnader, hållbarhet, utseende och hygien."
Lee Bushell, tillförordnad chef för kapitalprojekt på Warrington Sjukhus, Storbritannien, som talar om installationen av Altro Cantata i en hektisk sjukhuskorridor för allmänheten.

"Med Altro Cantata omvandlades vårt skjul till ett café på bara en dag. Vi är förundrade över hur en stor spricka mitt i betonggolvet kunde döljas med Altro Cantata, utan att golvet behövde förberedas det minsta. Vi har nu en golvfinish som är både hygienisk och lätt att rengöra."
Stephen Phillips, Commodore, Wollongong Yachtklubb, Australien.

"Vi behövde ett golv som erbjöd den korta installationstid vi hade till förfogande. Dessutom behövde golvet klara den fuktiga miljön. Det var lätt att rengöra, tåligt, fläcksäkert och så var det halksäkert naturligtvis. Altro XpressLay kräver inget lim så golvet kan användas om"
Esteve Pujol Torres, arkitekt som talar om installationen av Altro XpressLay i matsals- och bufféutrymmet på Hotell Costa Portals, Spanien.

”De främsta fördelarna är att med så många förändringar som görs på sjukhuset kan vi nu återanvända golvet på andra ytor. Det är också lättare och snabbare att reparera eftersom man slipper använda lim. Det är bara att skära bort den skadade ytan och svetsa i en ny bit. Jag uppskattar också att golvet är miljövänligt och kan återvinnas helt. Vi funderar nu på att ersätta hela vår korridorgata med denna produkt, men färgen blir då Altro Cantata Wicked green för att passa till det gröna temat i den byggnaden,”
Duncan Clift, Estates Project Manager , RCHT Estates Department, Royal Cornwall Hospital

"Vi hade en blandning av linoleum och klinkers i den gamla skolan. Golvet var mycket gammaldags och var varken säkert att gå på eller lätt att sköta. Det nya golvet ser fantastiskt ut, det är färgglatt och modernt och har bevisats vara ett säkerhetsgolv som står emot hårda törnar i det hektiska livet på en skola."

"Golvet har inte ruckats eller rört på sig över huvud taget. Det är pålitligt och ligger lika still som vilket limmat golv som helst. Till en skola är det ett toppengolv eftersom det går att reparera och återanvända golvet i framtiden om det skulle behövas. Golvet har dessutom bevisats vara lätt att sköta och är mycket lätt att rengöra."
Mark Owen, fastighetschef, Hessle High School, Storbritannien som talar om installationen av Altro XpressLay i kommunala undervisningslokaler och matsalar.

Posted: 2018-09-03 09:25:56 by Lea Charnley | with 0 comments

Nya Altro Ensemble ger eleganta golv med naturlig känsla

Altro introducerar det nya modulgolvet Altro Ensemble: Nästa generation LVT, vilket kombinerar designmöjligheter med överlägsen funktion, hållbarhet och enkel montering.

Nya Altro Ensemble modulgolv är ett utmärkt exempel på tyskt hantverk när det är som bäst: Det är den senaste generationen av en produkt som är designad och framställd i Tyskland och bygger på många års erfarenhet av produktutveckling inom området.

Fyra moduluppbyggda storlekar och inspirerande färger, texturer och design kan mixas och matchas för att skapa unika mönster. Ytorna med låg reflektion, goda akustiska egenskaper med 15db ljudreduktion, samt 2,6 mm tjocklek med extra komfort för fötterna och hållbarhet, gör det till det perfekta golvet i receptioner och allmänna utrymmen där det bor och cirkulerar många människor, samt i studentbostäder och restauranger och caféer.

I topp bland 100 miljövänliga produkter

Det nya modulgolvet är en efterföljare till den framgångsrika introduktionen av Altros nya serier under 2017. Golvportföljen blir nu därför ännu bättre och erbjuder kunderna ett större urval.

Altro Ensemble präglas av ett hållbart tankesätt och är med på Green Design 100-listan som erkänner de 100 mest miljövänliga produkterna i världen. Serien är helt återvinningsbar och har en lång livscykel, vilket betyder att den behöver bytas ut mindre ofta. Förutom det innebär dess låga vikt att mindre bränsle används vid transporten.

Under utvecklingen av den nya serien har Altros designteam dessutom hämtat inspiration i Bauhaus designskolans filosofi om att bygga en bro mellan form och funktion så att det utvecklas produkter som möter kundernas största utmaningar, som exempelvis behovet av städbarhet, hållbarhet och hygien.

”Resultatet är ett förstklassigt modulgolv som erbjuder variation och designfrihet att skapa sofistikerade och nutida golv med enastående design”, framhäver Altros nordiska VD, Michael Persson.

En framtida favorit bland arkitekter, montörer och byggherrar

Tack vare 39 färger, 3 plankstorlekar och 1 plattstorlek med trä-, sten-, och enfärgad finish erbjuder Altro Ensemble kollektionen ett omfattande urval med 57 möjligheter att skapa inspirerande design med unika kombinationer.

Det moduluppbyggda golvsystemet har även ett 0,55 mm slitskikt som säkrar minimala avtryck från möbler och liknande samt utmärkt hållbarhet. Förutom det säkrar slitskiktet, tillsammans med Altros speciella fleecebaksida, en extra hög nivå av komfort för fötterna.

”För slutanvändaren är fördelarna precis lika betydelsefulla när det kommer till design, funktion och underhåll: Beständighet, tålighet när det kommer till märken, den livslånga underhållsfriheten, de allergivänliga kvaliteterna jämfört med många mjuka golv, samt de realistiska effekterna som skapas med de djupa präglingarna”, avslutar Altros nordiska VD, Michael Persson.

Posted: 2018-09-07 13:56:59 by Heather Mussett | with 0 comments