Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Nastola pool

Altro Aquarius

Nastola pool i finska Lahtis är ett badhus som byggdes 1984 och som nu fått en rejäl ansiktslyftning och uppdatering av både teknik och tillgänglighet. Halkrisken i omklädningsrummen har också minskat drastiskt genom att man installerat Altros säkerhetsgolv Altro Aquarius som ger mycket hög stegsäkerhet vare sig man är barfota eller har skor.

- Ombyggnaden av badhuset var ett omfattande projekt, eftersom praktiskt taget allt utom den bärande konstruktionen har ersatts. De största tekniska förbättriningarna var ventilationen och vattenbehandlingssystemet som var helt föråldrade. En utmaning var också att tillgängligheten skulle uppdateras till dagens standard utan att några nya ytor fick läggas till, säger Pirkko Puttonen, som är byggnadschef i kommunen.

- Under planeringsstadiet var vi i kontakt med förbundet för Pool och Spa-teknik som uppmärksammade oss på halkriskerna med badhusgolv. Vi installerade därför säkerhetsgolvet Altro Aquarius i omklädningsrummen, något som också förbättrade tillgängligheten.

Arkitekt Reino Toivonen tyckte också att badhusrenoveringen var ett både utmanande och intressant projekt: - Alla vet ju att badhusgolv är hala eftersom det ofta finns vatten på dem. Jag kände till Altros säkerhetsgolv och visste att de ökar stegsäkerheten och minskar risken för halkolyckor samtidigt som de är lätta att hålla rena. Jag föreskrev Altro Aquarius i ljusgrå färg i omklädningsrummen för att ge lokalerna en lättare känsla. Lättheten och luftigheten är också något som uppskattats av badgästerna, säger Toivonen.

- Vi har 4 000-5 000 besökare i månaden, både elitsimmare, vattengymnaster och motionssimmare som alla uppskattar vårt nya badhus. Ingen har kommenterat golven i omklädningsrummet vilket förstås är ett gott tecken, säger Juha Ahola, som är vaktmästare på Nastola Pool.

Altro Aquarius har utvecklats för våta och hala utrymmen. De halkrisker som förekommer där kan vara farliga och orsaka allvarliga olyckor. Altro Aquarius levererar stegsäkerhet på upp till en på miljonen vid föroreningar som vatten, tvål och schampo. Golvet har god resistens mot städkemikalier och bibehåller sin stegsäkerhet under golvets hela livslängd, tack vare att hela golvet innehåller friktionskorn och inte bara översta ytan.

Ladda ner PDF

Nostola-Pool-Finland-Altro-Aquarius-01