Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Ribersborgs Kallbadhus, Malmö

Altros våtrumslösning till Ribersborgs Kallbadhus

Altro Aquarius

”Altro Aquarius är ett väldigt bra golv som vi har installerat flera gånger, framförallt i utrymmen med hög halkrisk. Det fungerar i både torra och våta utrymmen och är extremt slitstarkt och lätt att hålla rent”.
Anders Larsson,
på Lundströms Golv AB

 

Utmaning

När man i januari månad 2018 upptäckte en omfattande fuktskada på det ytterst välbesökta kallbadhuset Ribersborg i Malmö gällde det att handla snabbt. Under plastmattan var konstruktionen nästan helt förstörd och det var nödvändigt att lösa problemet genast, inte minst av säkerhetsskäl.

Det fanns mycket att ta hänsyn till innan man påbörjade projektet. Det handlar om en K-märkt byggnad vars konstruktion står på träpelare ute i vattnet som gör att den rör på sig. Dessutom var kraven på hög estetik och hygien väldigt stora.

Tillvägagångssätt

För att kunna leva upp till de höga kraven på både säkerhet, funktionalitet, hygien, estetik och inte minst hållbarhet har arkitekterna valt säkerhetsgolvet Altro Aquarius.

Lösning

Tack vare Altro Aquarius har Ribersborgs Kallbadhus fått en lösning som ger ett ordentligt halkskydd och som är lätt att hålla rent. Många besökare är äldre och det är väldigt viktigt att de kan känna sig trygga. Altro Aquarius reducerar antalet fallolyckor till en på miljonen vilket gäller under golvets hela livslängd. Dessutom är golvet gjort av återvinningsmaterial och skonar miljön samtidigt som det smälter väl in i kallbadhusets ursprungliga miljö, inte minst tack vare de 16 soft-look nyanser som finns att välja mellan.

”Tack och lov har de som lagt golvet vetat vad de gör och våra gäster är väldigt positiva till förbättringarna. Naturligtvis är själva estetiken också viktig och vi är tacksamma över att ha kunnat vara med och välja nyanser och färger”.

Anders Larsson,
på Lundströms Golv AB

Passar bra ihop med:

Altro Whiterock White™ FR,
Altro Whiterock Satins™ FR

Ladda ner pdf

Ribersborgs-Kallbadhus-Altro-Aquarius-01_CT