Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Smedstorp bibliotek, Tomelilla kommun

Meröppet bibliotek skapar läsro genom golvet

Altro Ensemble

“Vi valde Altros LVT-golv främst på grund av dess akustiska fördelar. Vi har satsat på absorbenter på väggar och akustiklösningar i taket, men vi ville dämpa oljudet så mycket vi kunde för att främja lugn och ro när man läser och där passade Altros lösning in bra. Det är ett golv som är snyggt, tyst och lätt att underhålla, så alla har varit nöjda; besökarna, personalen och lokalvården.”

Lars Axelsson,
Projektledare, Tomelilla kommun

Utmaning

Idag går många verksamheter ifrån de traditionella öppettiderna för att kunna erbjuda något extra till deras besökare. Flera bibliotek erbjuder servicen ”meröppet”, vilket innebär att man kan besöka biblioteket även vid obemannad tid. Detta har man bland annat implementerat på Smedstorps bibliotek, som i samband med en flytt öppnar upp för besökare även på kvällar och helger.

För att skapa en behaglig och elegant läs- och lärmiljö för både barn och vuxna behövde Tomelilla kommun hitta ett golv till det nya biblioteket som var både tyst och skönt att gå på.

Tillvägagångssätt

Det gamla biblioteket i Smedstorp låg inklämt i skollokalerna, vilket gjorde att allmänheten var tvungen att gå igenom skolområdet för att nyttja det. Därför flyttades verksamheten till nya lokaler.

För att främja lugn och ro i de nya lokalerna ville man dämpa oljudet så mycket som möjligt, vilket gjordes genom att installera modulgolvet Altro Ensemble.

Lösning

Till det nya biblioteket valde Tomelilla kommun att installera Altro Ensemble, ett lyxigt modulgolv med hög designfrihet som innerhar 15dB akustikreducering, är lätt att underhålla och skönt för fötterna.

“Vi stötte inte på några problem alls under installationen, allt gick som planerat. Altro Ensemble var otroligt lätthanterat och det är alltid en fördel som installatör. Dessutom är det ett bra golv för ett bibliotek, då undersidan av modulerna erbjuder både stegljudsdämpning och ger ett skönt underlag att gå på. Processen var smidig från början till slut och resultatet blev väldigt snyggt.”

Ronnie Bergström,
Arbetsledare, Golvhuset i Ystad

Altro Ensemble erbjuder 2,6 mm tjocka ytor med extra komfort, låg reflektion och goda akustiska egenskaper, med bland annat 15dB akustikreducering.

Det moduluppbyggda golvsystemet är flexibelt och lätt, vilket gör det enkelt att transportera, skära och hantera vid installationen. Dessutom ger det dig full designfrihet att skapa fantastiska golv för olika miljöer. Från enfärgat till geometriska mönster, möjligheterna är lika oändliga som din fantasi.

Passar bra ihop med:

Altro Whiterock Satins FR
Altro Whiterock White FR

Ladda ner PDF

Smedstorps-bibliotek_Altro-Ensemble_Pewter-Concrete_01