Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Bio-Seehotel Zeulenroda, Tyskland

Golv från Altro ger miljövänliga semesterbostäder ett snyggt och modernt utseende

Altro Ensemble

“Det var viktigt för oss att hitta ett golv som passade vårt hållbarhetskoncept och samtidigt var snyggt och modernt.”

Katrin Schlottke,
Bio-Seehotels Marketing & PR

Utmaning

21 moderna och bekväma semesterbostäder med utsikt över Zeulenrodasjön, som lokalt kallas för ”husen vid sjön”, utgör en del av ett nytt varumärke av ”ekologiska” hotell. Hotellet ligger vid vattnet i Zeulenroda-reservatet, i en 23 tunnland stor park i Vogtland-regionen av Thüringen, Tyskland. Den Schweizerstil-liknande, solida träbyggnaden är byggd av naturliga material av hög kvalitet och är hållbart utrustad som en del av ett ekologiskt byggnadsprojekt. Detta etos behövde bäras med in i inredningen.

Tillvägagångssätt

Till byggnad och inredning krävdes miljövänliga material som skulle komma från lokala företag, då de korta transportsträckorna skulle minska hotellets koldioxidavtryck. Genom denna lokala försörjningskedja bidrog man även till en miljömässigt balanserad hotellkonstruktion.

Lösning

Tack vare Altros medlemskap i German Sustainable Building Council (DNGB), rekommenderade golvföretaget Alexander Oertel modulgolvet Altro Ensemble (M500.1) till innergolven. Andra bidragande faktorer var Altros policy att använda lokala råvaror och produkter som tillverkats vid företagets tyska anläggning i Dessau. Golvet hade även genomgått strikta externa tester avseende flyktiga organiska ämnen (VOC), och kombinerade därmed ekologiska och funktionella egenskaper med en naturlig look och känsla. Hotellgästerna drar också nytta av golvets akustikdämpande egenskaper liksom hög komfort under fötterna. Och tack vare Altros Easyclean™ teknologi var golvet lätt att städa för hotellpersonalen.

“Vi har använt Altros produkter i våra byggnader för första gången och är entusiastiska över golvets utseende och funktionalitet. Vi ser fram emot att samarbeta med Altro igen i framtida projekt.”

Katrin Schlottke,
Bio-Seehotels Marketing & PR

Modulgolvet Altro Ensemble är nästa generations LVT som kombinerar effektfull design, förstklassig funktion och hållbarhet med enkel installation. De fyra modulstorlekarna, samt urvalet av inspirerande färger, texturer och utformanden, kan mixas och matchas för att skapa unika mönster. Det 2,6 mm tjocka golvet är tåligt och bekvämt att gå på, och med sina lågreflekterande ytor och goda akustikdämpande egenskaper är golvet perfekt till receptioner, allmänna cirkulationsutrymmen och uppehållsutrymmen, liksom till studentbostäder, restaurangmatsalar och cafélokaler. Golvet dämpar ljud med 15 dB och gör att ljudet fortplantas i mindre omfattning.

Golvet är snyggt ihop med:
Altro Operetta
Altro Orchestra
Altro Serenade

Download the PDF

Bio-Seehotel-Zeulenroda_Altro-Ensemble_001