Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Maritim Hotel, Magdeburg, Tyskland

Altro Ensemble säkrar utseendet på modeshowen Modavision

“Det har varit högst trevligt att arbeta med Altro. Förutom att ge grundlig rådgivning fanns Altro där och stöttade oss när golvet installerades.”

Holger Salmen, Organisatör och ägare, First Contact-byrån

Altro Ensemble

Utmaning

Modavision har varit en av de största mode- och livsstilsshowerna i centrala Tyskland i över 10 år. Den välarbetade modeshowen äger rum varje år under olika teman. År 2017 utgjordes scenen av en romersk arena för gladiatorer och hade ”Modearena – låt spelet börja!” som paroll.

Det 40 m långa podiet gick för första gången rakt igenom publiken. Därför var det nödvändigt att färgen på golvet stämde in i konceptet på ett harmoniskt sätt. Golvet behövde tåla hög belastning och fick inte vara alltför känsligt för smuts eftersom inte bara modeller, dansare, akrobater och ett otal andra som bidrog skulle tas upp på scen, utan även olika fordon.

Tillvägagångssätt

Efter noggrant övervägande, fattades beslutet att Altro Ensemble skulle installeras. Altro Ensemble är ett modulgolv med 15db ljudreduktion. Det har en tålig ytbehandling som gör att det motstår repor och slitage ytterst väl och i högsta grad bibehåller sina egenskaper vid hög belastning.

Lösning

På podium och scen installerades Altro Ensemble i färgen “York Stone”. Det passade perfekt för kvällens tema och gav publiken ett övertygande intryck av att vara en arena.

“I Altro Ensemble fann vi slutligen det golv som skulle bidra till att göra kvällen till en succé.”

Holger Salmen, Organisatör och ägare, First Contact-byrån

Altro Ensemble är ett golvsystem för inomhusutrymmen som finns i allt från olika kombinationer av färggrupper, till geometriska mönster som kan sättas samman i oändliga varationer. Det är bara fantasin som begränsar möjligheterna.

Altro Ensemble ger upp till en 15 dB ljuddämpande effekt och är extra bekvämt att gå på, vilket gör det perfekt för hotellentréer, foajéer, receptioner, kaféer och middagssalar, kontor och studentbostäder – alla utrymmen där det är viktig med design.

Golvet finns i fyra modulstorlekar som kan blandas och sättas samman för att med hjälp av färg och design få fram unika mönster. Kombineras golvet dessutom med Altro Whiterock FR väggdesign får ni en enastående inredning.

Passar bra ihop med:

Altro Whiterock Satins FR
Altro Orchestra
Altro Serenade

Ladda ner PDF

Maritim-Hotel-Magdeburg_Altro-Debolon-M-500-V-Silence_01