Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Radisson Blu Mannheim

Modernt och säkert med Altro

Altro Ensemble

“Hotellgolvet är verkligen snyggt! Varmt och stilfullt och samtidigt ljuddämpande och miljövänligt.”

Raimund Förg, Projektledare, Diringer & Scheidel

Utmaning

Nya, fyrstjärniga Radisson Blu Hotel i Mannheim tillför stadens centrum internationell elegans, och de 229 rummen och sviterna sätter standardnivån på inredningsdesignen och komforten. Den industriella formgivningen, tillsammans med naturliga material av hög kvalitet och detaljer, förstärks av olika färger vilket ger miljön ett modernt och stramt uttryck. Till gästrummet, korridorerna, konferensutrymmet och restaurangen krävdes inte mindre än 7 000 m² golv.

Tillvägagångssätt

Till det nya hotellet ville Raimund Förg, projektledare från Diringer & Scheidel och ägare av Mannheim, ha ett golv som var ljuddämpade och samtidigt behagligt att gå på. Dessutom skulle golvet vara miljövänligt och ha så lite doft som möjligt.

Lösning

Till hotellet valdes Altro Ensemble, ett golv med tålig, matt yta av trä, sten och en valfri palett av färger samt en tjocklek på 2,6 mm som dämpar ljud med 15dB. Golvet finns i tre olika modulstorlekar och kan enligt önskemål kombineras till unika golv som passar alla interiörer. Till hotellet tog Altro fram en särskild färg som skulle matcha hotellets interiör.

“Vi är synnerligen nöjda med kundservicen och kommer med glädje att involvera Altro i kommande projekt.”

Raimund Förg, Projektledare, Diringer & Scheidel

Altro Ensemble är ett modulgolv som kan utformas till enastående vackra inomhusgolv, helt efter eget tycke och smak. Kombinationer av olika färggrupper och geometriska mönster ger oändliga möjligheter som bara fantasin begränsar.

Altro Ensemble är ljuddämpande och behagligt att gå på, det är perfekt för allmänna utrymmen där utseendet är centralt. Utformandet i sten och naturligt trä med kombinationer av färger från olika grupper ger en känsla av lyx och ett stilfullt uttryck.

Altro Ensemble finns i tre plankstorlekar i 57 olika färger. Golvet har ett formgivet utseende som garanterar den säkerhet och hållbarhet man kan förvänta sig av Altro.

Passar bra tillsammans med:

Altro Whiterock Satins FR
Altro Walkway 20 / VM20

Ladda ner PDF

Radisson-Blu-Hotel-Mannheim,-Altro-Debolon-M500V-Silence_08