Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Runö Möten & Events, Sverige

Altro Stronghold 30 / K30

Utmaning

För tio år sedan genomgick hotell- och konferenscentret Runö Möten & Events en stor renovering och behövde bland annat ett nytt köksgolv. Ett nytt golv som kunde stå emot slag och smällar och som klarade av en aktiv köksmiljö. Det gamla köksgolvet hade sprickor, skador och var hårt att stå på. Hotellet samarbetade bland annat med Askhagen arkitektkontor.

Runö Möten & Events ligger 30 minuter från Stockholm på en egen halvö. Restaurangköket breder ut sig på 350 m2 och restaurangen har plats för 235 matgäster.

Arbetsmetod

Altro Stronghold™ 30 / K30 säkerhetsgolv i färgen Dolphin valdes för jobbet och installerades i det stora köket. Arkitektkontoret hade tidigare använt Altro Stronghold i ett annat restaurangprojekt och var nöjda med resultatet. De var också nöjda med de olika färgerna som fanns tillgängliga i golvsortimentet

Lösning

Efter 10 år är golvet fortfarande snyggt, slitstarkt och stegsäkert. Golvet har inga sprickor eller andra skador. Kökschef Mikael Forssell säger, att han förutom slitstyrkan är mycket nöjd med golvets höga stegsäkerhet och dess enkla underhåll.

Kökspersonalen håller med. De är generellt sett nöjda med golvet. Det är stegsäkert, lätt att rengöra och bekvämt att stå och arbeta på.

Mikael Forssell säger, att det självklart bidrar till att förbättra arbetsmiljön, när ingen faller och slår sig. Ingen har fallit eller halkat på golvet på tio år. Till och med serveringspersonalen, som har vanliga skor, står stadigt när de hämtar mat från köket för att servera gästerna.

Platschef Camilla Bäckström tillägger att en trygg och säker arbetsmiljö är av största vikt på Runö Möten & Events.

"Det är oerhört viktigt att ha ett golv i köket som är slitstarkt, lätt att hålla rent, stabilt och stegsäkert för personalen. På så sätt kan vi med gott samvete garantera att vårt arbete sker i en säker miljö och att arbetsrelaterade skador minimeras."

Golvet är snyggt ihop med:

Ladda ner PDF

Runo_Moten_Altro_Stronghold_30_01