Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Steigenberger Hotel de Saxe, Tyskland

Där dåtid och nutid möts

Altro Ensemble

“När vi valde golvbeklädnad till de renoverade rummen lade vi stor vikt vid god ljudisolering.”

Michael Schicker,
Chef för inredningsdesign och TSA på Steigenberger Group

Utmaning

Gästerna på Hotel Steigenberger de Saxe i historiska Neumarkt i tyska Dresden, befinner sig på gångavstånd från stadens populäraste sevärdheter.

Hotellet tog ett beslut om att mattorna i 186 rum och sviter skulle bytas ut mot trä-liknande golv. Förhandskraven för det nya golvet var att det skulle motsvara de estetiska och praktiska behoven på hotellet, såsom design, känsla och ljuddämpning. Vid renoveringen användes endast material av god kvalitet och en del kombinerades med befintligt möblemang, v ilket resulterade i en kreativ blandning av material.

Tillvägagångssätt

När ett testrum hade ställts i ordning togs beslutet att golvet Altro Ensemble skulle användas, med en plankstorlek på 125 x 1 000 mm.

Utöver den akustikdämpande effekten hade känslan och det naturliga utseendet stor betydelse för valet av golv. ”Vi valde Altro Ensemble därför att golvet är en kombination av design och funktion. Det levande trämönstret passar perfekt till möblemanget och akustiken dämpas med 15 decibel”, sa Michael Schicker, chef för inredningsdesign och TSA på Steigenberger Group.

Lösning

Den goda stegljudsisolering som Altro Ensemble erbjuder gör golvet perfekt för högtrafikerade utrymmen där utseendet är viktigt. Den akustikreducerande effekten på 15 dB dämpar ljudet av steg och bidrar till ett ökat välbefinnande i hektiska miljöer.

“Trots de snäva tidsramarna gick installationen som smort och golven smälter väl in i rumsdekoren. Dessutom är de mycket bekväma att gå på. Vi kommer att anlita Altro även för framtida projekt.”

Michael Schicker,
Chef för inredningsdesign och TSA på Steigenberger Group

Prisbelönta Altro Ensemble är ett modulgolv som ger dig alla möjligheter att välja design och skapa ursnygga golv till inomhusutrymmen. Golven finns i allt från färgblock till geometriska mönster, möjligheterna är oändliga och begränsas bara av din fantasi. Detta golv är extra bekvämt att gå på och erbjuder en akustisk dämpning på upp till 15 dB; därför passar det perfekt till hotellentréer och receptioner, restaurang-, kaféoch matsalsutrymmen, detaljvaruaffärer, samt kontor och studentbostäder. Kort sagt passar det överallt där det är viktigt med design. Golvet finns i fyra modulstorlekar som med hjälp av färg och design kan kombineras och sättas ihop till enastående mönster.

Passar bra ihop med:

Altro Orchestra
Altro Cantata
Altro Whiterock Satins FR

Ladda ner PDF

Steigenberger-Hotel_Altro-Ensemble_Tobacco-Limed-Striking-Oak_001