Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Grekiska Kolgrillsbaren

Lättstädat och hygieniskt på väggarna

Altro Whiterock FR

Snabbväxande franchisekedjan Grekiska kolgrillsbaren öppnade sin 24:e restaurang i augusti 2016. För första gången valde man att klä köksväggarna och angränsande utrymmen med Altro Whiterock FR.

Det var i Rosersberg i närheten av Arlanda som den 24:e Grekiska kolgrillsbaren öppnade i augusti 2016. Grekiska kolgrillsbarens koncept är, precis som namnet antyder, smaker från Medelhavet och en öppen kolgrill där gästerna kan se hur maten tillagas. Företaget startade i Södertälje som en familjerestaurang, men är sedan 2002 en franchisekedja som planerar att växa med 3-4 nya restauranger varje år. Huvudkontoret ligger fortfarande i Södertälje.

På Rosersbergsrestaurangen arbetar 10 helårsanställda med att servera ca 300 måltider varje dag. Restaurangen var den första där man monterade den hygieniska väggbeklädnaden Altro Whiterock FR i köket och samtliga bakomliggande rum. Altro Whiterock FR tillverkas av vinyl med högsta tänkbara kvalité och har en tät molekylstruktur som stoppar fukt och dålig lukt.

Till skillnad från kakelklädda ytor har Altro Whiterock FR bevisats vara 100 procent vattentätt och ogenomträngligt. Eftersom Altro Whiterock FR inte behöver fogas finns det inga utrymmen där smuts och bakterier kan samlas eller där vatten kan tränga igenom ytan.

Det var arkitekt Håkan Sjölund på Back Up Group som föreslog den nya lösningen, och franchiseansvarige Daoud Kass Yosef var inte sen att hänga på:

“Det är en alldeles utmärkt lösning i utrymmen där hygien och städbarhet är viktiga. Man torkar bara av väggen med en våt trasa och slipper alla fogar som blir mörka med tiden, som fallet är med t.ex. kakelklädda väggar,” säger Daoud och tillägger: “Vi planerar att fortsätta med Whiterock även i kommande restauranger som de i Örebro och Östersund som står på tur att öppna. Där kommer vi dessutom att använda säkerhetsgolvet Altro Stronghold 30 / K30™ för att öka personalens stegsäkerhet och förhindra halk- och fallolyckor där det ofta förekommer spill av fett, oljor och mjöl på golvet.”

Arkitekt Håkan Sjölund har arbetat med Grekiska kolgrillsbaren i Rosersberg: “Jag blev verkligen imponerad när jag fick höra talas om Altros stegsäkra golv för professionella kök och Altros hygieniska väggbeklädnad Whiterock. Det var framförallt två saker som säkerhetsgolvet kunde erbjuda och som jag letat länge efter. Dels att det är stegsäkert under hela sin livslängd eftersom de friktionskorn som skapar stegsäkerheten finns i golvets hela tjocklek och dels att det är vattentätt, något som t.ex. klinker med sina fogar inte är. I andra säkerhetsgolv än Altros ligger ofta halkskyddet bara på ytan, så när den slitits ner finns ingen stegsäkerhet kvar. Jag kommer definitivt att föreskriva Altros säkerhetsgolv och väggbeklädnaden Whiterock i kommande köksprojekt,” säger Sjölund.

En av fördelarna med att kombinera Altros säkerhetsgolv och väggbeklädnad är att det tillsammans ger ett komplett, ogenomträngligt system. Eftersom det skyddar mot vatteninträngning finns det ingenstans där smuts och bakterier kan gömma sig. Därför är den kombinationen ett vanligt val i just kök och våtutrymmen. Med Altros säkerhetsgolv Altro Stronghold 30 / K30 i professionella kök är risken att halka så liten som en på miljonen.

Ladda ner PDF

Grekiska-Kolgrillsbaren-Altro-Whiterock-FR-Sweden_04