Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Adventistsjukhuset i Penang, Malaysia

Limfritt golv installeras utan att sjukhuset stänger

Altro Cantata

“Med Altro Cantata var det möjligt att göra renoveringen på några få nätter, utan att operationsverksamheten på sjukhuset påverkades. Andra, traditionella alternativ skulle ha inneburit att korridoren hade behövts stängas av i en till två veckor, och det var inte ett alternativ.”

Caleb Lim,
Representant för PAH

Utmaning

Adventistsjukhuset i Penang (PAH) uppfördes år 1924 och ingår i adventistsamfundets internationella nätverk med cirka 600 ideellt drivna sjukhus, kliniker och dispensärer världen över. Det är nu länge sedan PAH uppfördes och sjukhuset har idag vuxit till ett erkänt sjukvårdscenter för både malaysiska invånare och besökare från omvärlden. Sjukhuspersonalen utgörs av hängivna läkare, sjuksköterskor och vårdspersonal som använder modern medicinsk utrustning för att ge patienterna bästa möjliga vård.

”Korridoren är en viktig genomgång och den enda som förbinder de väsentligaste delarna av sjukhuset. Den används flitigt, från kl. 4.30 på morgonen till kl. 23.00 på kvällen, varje dag” förklarar Caleb Lim, representant för PAH. “Vi har därför begränsat med tid för renovering av korridoren.“

Tillvägagångssätt

Den äldsta vingen på byggnaden hade nyligen renoverats och PAH sökte nu efter en tålig golvlösning som skulle motstå den kontinuerliga, tunga fottrafik som golvet utsätts för dagligen. Installationen behövde också ske snabbt eftersom vingen ingick i den enda anslutningen till den övriga byggnaden och operationssalarna.

För renoveringen valde PAH Altro Cantata.

Lösning

Altro Cantata är ett prisbelönt, limfritt golv som går lätt att installera. Golvet finns i 29 olika nyanser och en mängd olika utföranden, bland annat olika träliknande alternativ.

PAH har nu inte bara ett fantastiskt snyggt golv, de kan också vara säkra på att det mjuka golvet är lätt att sköta och har en lång, förväntad livstid.

“Med golvet Altro Cantata löstes våra renoveringsproblem vad gäller denna viktiga korridor, utan att operationsverksamheten på sjukhuset behövde avbrytas.”

Caleb Lim,
Representant för PAH

Altro Cantata fordrar minsta möjliga avbrottsstid men skapar optimalt intryck.

Altro Cantata har en ljuddämpande effekt på upp till 14 dB och är mycket bekvämt att gå på. Det är därför en säker, hållbar och dekorativ lösning för hektiska utrymmen. När vår prisbelönta limfria installeringsmetod används kan golvet användas samma dag som det svetsats. När golvet inte längre ska användas kan det lätt tas bort och återanvändas eller återvinnas. När Altros limfria golv används halveras installationstiden jämfört med traditionella, limmade installationer. Detta är idealiskt för hektiska, offentliga utrymmen där avbrottstiden behöver vara så kort som möjligt. Golvet lämnar heller ingen limlukt efter sig.

Golvet är snyggt ihop med:
Altro Operetta
Altro Whiterock Satins FR

Download PDF

Penang-Adventist-Hospital_Altro-Cantata_02