Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Kvinnoklinik, Tyskland

Altro Ensemble skapar en mysig atmosfär i dagkliniken

Altro Ensemble, Altro Operetta

Utmaning

I april 2018 öppnade en av de största gynekologiska dagklinikerna i Tyskland sin nya mottagning i Hamburg. Totalt 15 specialistläkare har nu tillgång till nya klinikrum på över 2 500 m² − nästan 70 % mer än vid den tidigare mottagningen.

Läkarna är mycket glada över de sex nya och moderna operationssalarna. Som klinikens centrala punkt erbjuder de den optimala miljön för patientens säkerhet.

Tillvägagångssätt

Den anlitade arkitektur- och planeringsbyrån K-Line MedPlan från Kiel valde Altro Ensemble modulgolv med en matt, slitstark och reptålig yta för inredningen.

Med sin tilltalande design förstärker golvet den mysiga atmosfären på dagkliniken och dess stegljudsreducering samt akustiska dämpning på 15 dB garanterar en lugn miljö i kliniken samt i rummen på våningen under.

Totalt 1 360 m² golv installerades i patientrummen, sanitetsområden och behandlingsrum, samt i allmänna utrymmen. I operations- och i de preoperativa områdena installerades totalt 400 m² av Altro Operetta. Golvet har samma höga kvalitet som Altro Ensemble. Det som talade för golvet var också dess låga rullmotstånd så att patientbäddarna lätt kan flyttas.

Lösning

Altro Ensemble är med sin högeffektiva stegljudsisolering perfekt för användning i områden med hög trafik där estetik är viktigt. Akustikdämpningen på 15 dB minskar buller och främjar välbefinnandet. Golvbeläggningen är matt och ger en hållbar yta. Altro Operetta är perfekt för områden med medelhög till hög trafik i offentliga miljöer och är lätt att rengöra.

Altro Operetta är ett robust golv och därmed perfekt för områden med medelhög till hög trafik. Det är lätt att rengöra och underhålla. Det har attraktiva, naturliga och moderna färger och en finish som passar in i ditt inredningsschema.

Den prisbelönta Altro Ensemble är ett modulärt golvsystem som ger fullständig designfrihet att skapa fantastiska golv för interiörer. Från olika färgblock till geometriska mönster, möjligheterna är lika oändliga som din fantasi.

15 dB Akustisk dämpning och extra komfort under fötterna gör det perfekt till hotellutrymmen inklusive foajéer och receptionsområden, restaurang- och caféserveringar, detaljhandel, kontor samt studentboenden − alla miljöer där design är avgörande.

Ladda ner PDF

Passar bra ihop med:

Altro Whiterock White FR
Altro Whiterock Satins FR
Altro Cantata

Frauenklinik-Hamburg_Altro-Ensemble_Brown-Limed-Pine_001