Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Royal Cornwall Hospital BB-avdelning, Storbritannien

Altro på plats när ny design kommer till liv

Altro Operetta, Altro Aquarius

“Utöver att det såg fantastiskt ut så blev det även rekommenderat att Altros produkter skulle vara perfekta för den här miljön då de är säkra, robusta och enkla att hålla rena – vilket är väldigt viktiga faktorer.”

Zoe Nelson,
Chefsbarnmorska på Royal Cornwall Hospital

Utmaning

Det har gått 25 år sedan den senaste renoveringen och därför var BBavdelningen på sjukhuset Royal Cornwall Hospital i Storbritannien i stort behov av en uppgradering. De nya lokalerna har skapats så att mammor, barn och familjer får en hemtrevlig upplevelse – men i en klinisk och psykologiskt säker miljö. På BB-avdelningen hittar man 9 förlossningsrum och en intermediäravdelning. Till dessa mycket högtrafikerade områden behövdes robusta men samtidigt snygga interiöra produkter.

Tillvägagångssätt

Teamet ville få med en känsla av Cornwall in i utrymmet, för att framkalla ett lugn influerat av havet och den naturliga världen. Men de behövde samtidigt en lösning med beprövad klinisk prestanda inom säkerhet, hygien och underhåll.

”Varje anställd på BB ombads att skicka in sina idéer för det nya utrymmet. Vi ville veta deras vision, både praktiskt och visuellt,” sa Zoe Nelson, chefsbarnmorska på sjukhuset. ”Vår fastighetsavdelningschef, Duncan Clift, rekommenderade Altro då han har använt dem tidigare på sjukhuset med stor framgång och litar på deras produkter.”

Lösning

Royal Cornwall Hospital valde Altro Operetta och Altro Aquarius i färger som representerar sand. Resultatet är en vacker miljö som spelar en viktig roll i att främja en avkopplande födelseupplevelse för mor och barn.

“Altros produkter har hjälpt oss att omvandla BB-avdelningen till något alldeles särskilt, och även om vi hade en stram budget så kunde vi realisera vår vision helt och hållet med vad jag tror är de bästa produkterna på marknaden.”

Duncan Clift,
Fastighetschef, Royal Cornwall Hospital

Altro Operetta är ett robust alternativ för mellan- till högtrafikerade områden såsom entréer, patient/skolkorridorer eller inom detaljhandeln. Produkten går att koordinera med andra produktserier.

Altro Aquarius utvecklades för långvarig prestanda, med skor eller barfota. Genom att åstadkomma Class B i DIN 51097 för barfotaanvändning, samt PTV ≥50 (Slider 96), erbjuder golvet optimalt halkmotstånd under hela golvets livstid – i både våta och torra utrymmen. Sortimentet inkluderar både enkla och tonala alternativ som hjälper dig att åstadkomma hög kontrast och designflexibilitet. Golvet har testats extensivt, med en variation av skor och föroreningar för att säkerställa topprestanda i högriskområden. Det är även enkelt att städa. Med Altro Aquarius kan du få allt: snygg design och hög säkerhet.

Golvet är snyggt ihop med:

Altro Cantata
Altro Walkway 20 / VM 20
Altro Whiterock Satins FR

Ladda ner PDF

Royal-Cornwall-Maternity_Altro-Wood-Safety_Altro-Fortis-Titanium_003