Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Sjukhus Asil of Granollers, Barcelona, Spanien

Sjukhuset Asil i Granollers valde Altro

Altro Stronghold, Altro Whiterock White

“För fem år sedan installerades ett vinylgolv från en annan tillverkare men det löste inte våra problem med vattenintrång. Euroline har installerat golv från Altro i andra projekt och var säkra på att det var rätt val för oss.”

Jofre Balagué, Tjänstechef på Asil i Granollers

Utmaning

Det privata stiftelsesjukhuset Asil i Granollers är ett hälso- och vårdhem som ingår i det offentliga sjukvårdssystemet i Spanien. Sjukhuset består av den geriatriska kliniken “Adolfo Montañá” och “Granollers Allmänna Sjukhus”, vilka ger omsorg åt nära 400 000 boende i grevskapet Vallès Oriental i Barcelonas provins. Sjukhuset erbjuder ett brett utbud av tjänster i moderna anläggningar.

I sjukhusköket arbetar 28 anställda med att servera tre måltider om dagen till sjukhusets patienter och personal. Tidigare hade man problem med att vatten läckte ner under golvet, och problemet behövde lösas snabbt, utan avbrott i måltidsleveransen.

Tillvägagångssätt

Euroline, ett ingenjörs-, design- och installationsföretag, föreslog Altros säkerhetsgolv och Altro Whiterocks hygieniska väggbeklädnader för projektet. Altro Stronghold 30 och Altro Whiterock bildar tillsammans en vattentät och ogenomtränglig yta som lämpar sig bra för installation i storkök. Ytan hindrar vatten att tränga in, och uppfyller de krav på säkerhet och hygien som ställs på kök.

Lösning

Euroline installerade 600 m² Altro Stronghold 30 i kök, hallgångar och allmänutrymmen och 100 m² Altro Whiterock White FR i utrymmen med hög fuktighet.

“Vi valde golv från Altro därför att de är stegsäkra och går snabbt och lätt att installera. Installationen genomfördes på kort tid och med ett minimum av serviceavbrott.”

Tània Luis Ferrer, övervakare på den allmänna servicecentralen

Altro Stronghold 30 har Altros högsta stegsäkerhetsvärde (PTV ≥55, R12). Det har utvecklats för att minimera halkrisken under golvets hela livslängd, i utrymmen där det förekommer fett och olja. Det ger en ökad stegsäkerhet samtidigt som golvet bidrar till mindre trötta fötter tack vare tjockleken på 3 mm. Det har ljuddämpande egenskaper och är mycket bekvämt att gå på.

Altro Whiterock är tillverkat av PVC med hög kvalitet och utan mjukgörare, och det kan användas vid arbetstemperaturer på upp till 60°C. Materialet är lätt att göra rent och är slagtåligt. Det uppfyller alla gällande EU-direktiv om hälsa och hygien och ger låga livscykelkostnader.

Kombinera Altro Stronghold 30 med Altro Whiterock hygienisk väggskiva så skapas en säker och hygienisk miljö i kommersiella kök och storkök.

Passar bra tillsammans med:

Altro Classic 25 / X25 i intilliggande områden
Altro Whiterock Satins FR

Ladda ner PDF

Hospital-Granollers,-Spain-Altro-Stronghold-30-Altro-Whiterock-01