Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Banebo vårdcenter, Viborg, Danmark

Stegsäkert badrum med hemkänsla

Altro Aquarius

“Det stegsäkra golvet ger bestående halkskydd så att både personal och de boende tryggt kan röra sig.”

Jakob Jørgensen, projektledare, Garant Skive

Utmaning

Banebo vårdcenter är det första projektet i Viborgs nya område Banebyen.

Det består av 67 vårdhem på första och andra våningen, 33 pensionärshem på tredje våningen samt servicefunktioner och kommunala tjänster som café, festsal, gym, daglig rehabilitering och hemvård på bottenvåningen.

För projektgruppen bestående av bostadsbolaget Sct. Jørgen, Viborg Kommun, Erik Arkitekter och Rambøll var det viktigt från början att Banebo inte framstod som kliniskt utan gav en hemtrevlig och välkomnande atmosfär.

Tillvägagångssätt

För badrum valde projektgruppen Altro Aquarius säkra innergolv och sammanlagt 1700 m² installerades.

Golvet minskar risken för att halka i badrum till en på en miljon under golvets livslängd. Detta gäller oavsett om man går barfota eller med skor på – och om det finns vatten, schampo eller tvålrester på golven.

Lösning

Jakob Jørgensen, projektledare från Garant Skive, säger: “Altro Aquarius ger ett bestående halkskydd, så både personal och de boende tryggt kan röra sig. Golvet är säkert, rent och tåligt utan att se institutionellt ut.”

“Byggnaden ser inte institutionell ut. Vi har därför valt naturinspirerade färger, kvalitetsmaterial och tillbehör som bidrar till en hemtrevlig känsla för de boende, personalen och besökarna så att de trivs i byggnaden.”

Charlotte Bruland, Projektledare, Boligselskabet Sct. Jørgen

Altro Aquarius är designad för att hålla länge, oavsett om man har skor på sig eller går barfota.

Golvet uppfyller klass B enligt DIN 51097 för barfota användning, plus PTV ≥ 50 (Slider96), och ger ett optimalt uthålligt halkskydd under hela sin livslängd, i både våta och torra miljöer. Serien består av enfärgade och tonade alternativ med granuleringar för att hjälpa dig att uppnå kraftiga kontraster och flexibilitet vid inredningen.

Golvet har genomgått omfattande tester med en mängd olika skotyper och med olika försmutsningsgrader för att garantera topprestanda i högrisk-miljöer.

Med Altro Aquarius kan du därför få allt du vill ha: vackra golv som är lätta att rengöra samt har ett motståndskraftigt halkskydd som ger dig trygghet under hela golvets livslängd.

Altro Aquarius erbjuds även i 16 pastellfärgade nyanser. Resultatet är en lätt, mjuk, lugnande look du vill ha i en hemmiljö.

Passar bra ihop med:

Altro Whiterock FR

Ladda ner PDF

Plejecenter-Banebo-Denmark-Altro-Aquarius-01