Björkmossen vård- och omsorgsboende, Södertälje

Vårdboende skapar hemkänsla genom golvet

Altro Wood Silence

”Trägolv är både miljövänliga och estetiska, men fungerar inte tillfredsställande i vårdmiljöer där golven måste kunna våtstädas och tåla vätskor av olika slag. Altro Wood Silence klarar av de krav som ställs på golvet samtidigt som det är ett golv som erbjuder komfort, vilket uppskattas av personalen och minskar belastningen på fötter och knän”.

Lars Almstedt,
Arkitekt

Utmaning

I Södertälje finns ett ökat behov av fler vårdboenden, därför valde man att bygga bland annat Björkmossen, vilket invigdes hösten 2018.

För att skapa en plats där de boende ges möjlighet att leva aktiva liv, samtidigt som man erbjuder en harmonisk och behaglig miljö, krävdes det ett kvalitetsgolv som lever upp till de hårda kraven inom vården.

Tillvägagångssätt

Till det nya vårdboendet var det helt grundläggande att hitta en lösning där trevnad och effektivitet samsas på bästa sätt. Ett trägolv var därför inte ett alternativ för en offentlig miljö som Björkmossen, vilket understryks av arkitekten.

Lösning

Man valde kvalitetsgolvet Altro Wood Silence till korridorer och allmänna utrymmen.

”Tack och lov har de som lagt golvet vetat vad de gör och våra gäster är väldigt positiva till förbättringarna. Naturligtvis är själva estetiken också viktig och vi är tacksamma över att ha kunnat vara med och välja nyanser och färger”.

Anders Larsson,
på Lundströms Golv AB

Med det nya stegljudsdämpande golvet kan man enkelt flytta runt på utrustning utan att det stör, samtidigt som de boende erbjuds komfort som samtidigt smälter snyggt in i omgivningen.

Passar bra ihop med:

Altro Whiterock White FR,
Altro Wood,
Altro Wood Acoustic

Ladda ner PDF

Bjorkmossen_Altro-Wood_001