Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Farupvej, Danmark

Altros lösningar ökar välmåendet i skyddade hem

Altro Wood Safety, Altro Stronghold 30, Altro Walkway 20, Altro Aquarius

Utmaning

Farupvej är en unik boendeform i Danmark som erbjuider specialdesignade hem för hyresgäster med funktionshinder.

Boendet ger en bekväm miljö för människor med fysisk och mental funktionsnedsättning. Efter att ha använts i många år var lokalerna i behov av uppfräschning. Det skyddade hemmet vid Farupvej behövde kunna erbjuda en lugn, säker och hemliknande miljö med så få förändringar som möjligt. Varje hyresgäst har sin egen ingång och trädgård och rummen är omsorgsfullt designade.

Förutsättningar

De boende kan ha speciella behov och kräver lugn och ro. Därför är det viktigt att byggmaterialen man använder är säkra, starka och inte kan användas för självskadande- eller destruktiva beteenden.

Arkitekterna valde att låta byggfirman Vallentin Haugland utföra uppfräschningen. Närmare 2 000 m2 Altro-golv och 1000 m2 Altro-beläggning installerades i de boendes badrum, sällskapsrum, kök och korridorer.

Lösning

I badrummen installerades Altro Aquarius för att skapa en mjuk och säker miljö. Altro Aquarius är utvecklat för att hålla länge i både våta och torra miljöer och fungera lika bra både med som utan skor.

”Golven bidrar till användarnas välmående och är både slitstarka och hygieniska. De klarar en tuff behandling och ser fortfarande bra ut efter många års användning.”

Bent Vallentin, Delägare av Vallentin Haugland

Altro Stronghold 30 / K30 installerades i köket. Det golvet klarar daglig användning och städning.

Altro Wood Safety och Altro Walkway 20 / VM20 användes på alla övriga ytor.

Produkterna fungerar bra för daglig användning samtidigt som de är estetiskt tilltalande.

Altro Aquarius har klass B enligt DIN 51097 för barfotaanvändning samt ett PTV-värde på ≥50 (Slider 96). Det ger dokumenterad stegsäkerhet under sin förväntade livslängd i våta och torra användningsområden, med eller utan skor i miljöer där människor är som mest sårbara.

Altro Stronghold 30 / K30 (PTV ≥55, R12) har utvecklats för att minimera halkrisken under golvets hela livslängd i utrymmen där det förekommer fett och olja.

Altro Walkway 20 / VM20 finns i 42 färger och har ett PTV-värde på ≥36 i pendeltestet vilket gör det stegsäkert under golvets hela livslängd.

Altro Wood Safety är ett träliknande glitterfritt säkerhetsgolv som finns i 20 färger.

”Det var en utmaning, men jag tror att samarbetet med Altro har gjort att Esbjerg kommun och de anställda har löst uppgiften mycket bra.”

Bent Vallentin, Delägare av Vallentin Haugland

Ladda ner PDF

Farupvej,-Danmark_Altro-Stronghold_12