Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Rossweins vårdhem, Tyskland

Altro Cantata kortar ner nedstängningstiden för vårdinrättning

Altro Cantata

“Ett vanligt, limmat golv rullas först ut och passas sedan in. Därefter lyfts golvet delvis upp igen, innan limmet stryks på och golvet slutligen läggs på plats. Med nya Altro Cantata besparar vi oss de här tre, sista stegen. Golvet behöver bara rullas ut och passas in, sedan är det klart!”

Benjamin Schäfer,
Floor-Sealer Döbeln

Problem

Brambor Pflegedienstleitung GmbH styr flera vårdinrättningar i fristaten Sachsen. En av dessa vårdinrättningar ligger i Rosswein och är ett vårdhem som för närvarande genomgår en renovering av hög kvalitet i flerfunktionella utrymmen. Förutom för träning används denna del av byggnaden också av de boende och för personalmöten.

Av denna anledning var det nödvändigt att golven uppfyllde en rad olika krav. Stolar och bord används kontinuerligt och där finns också en flyttbar demonstrationssäng som ofta flyttas fram och tillbaka. Vagnen med teknisk utrustning flyttas också runt regelbundet och golvet måste kunna klara den dagliga gång- och hjultrafiken, liksom trafiken med gånghjälpmedel.

En annan, praktisk utmaning med den här renoveringen är att det befintliga möblemanget inte kan flyttas undan medan man arbetar med golvet.

Tillvägagångssätt

“Bristen på förvaringsutrymme är tyvärr ofta en verklighet för oss. Med vanliga, limmade golv betyder detta att vi helt enkelt måste avbryta arbetet i ett dygn innan det nya golvet kan beträdas”, säger Benjamin Schäfer som med sitt företag Floor-Sealer Döbeln utför arbetet på plats. ”Med golvet Altro Cantata som installeras utan lim, kan vi nu gå in i färdiginstallerade utrymmen och till exempel börja att flytta tillbaka möbler från utrymmen som vi sedan ska arbeta i. Bara detta besparar oss en hel arbetsdag!”

Lösning

Med Altro Cantata sparar du tid och golvet går lätt att installera; detta gagnar både installatörer, entreprenörer, arkitekter och designers.

“När jag arbetade med Altro Cantata ville jag inget annat än att fortsätta! Som golvläggare blir man väldigt glad när ett golv går så lätt att använda. Här går det allt som allt åt ungefär hälften så mycket tid på byggplatsen mot när vi använder golv som limmas.”

Benjamin Schäfer,
Floor-Sealer Döbeln

Nya Altro Cantata är ett dekorativt och modernt, limfritt golv som ger ett mycket gott intryck med kortast möjliga nedstängningstid. Golvet är idealiskt till hektiska, offentliga utrymmen där det inte får lukta lim och avbrottstiden behöver vara så kort som möjligt. Det är ett hållbart, 2,4 mm tjockt golv som dämpar buller med upp till 14 dB och är bekvämt att gå på, samt motverkar trötthet. När vår prisbelönta limfria installationsmetod används, kan golvet svetsas och beträdas samma dag. Färdiganvända golv kan lätt tas bort och återanvändas eller återvinnas.

Med vår mest avancerade rengöringsteknik går golvet lätt att sköta och smittspridningskontrollen förbättras tack vare mindre bakterieoch mögeltillväxt genom förbättrade rengöringsmöjligheter.

Är snyggt ihop med:

Altro Ensemble
Altro Wood Silence
Altro Orchestra

Ladda ner PDF

Rosswein_Altro-Cantata_01