Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

The Lawns vårdhem, Storbritannien

Nya Altro Cantata skapar boenden med hemkänsla

Altro Cantata

“Installeringen går så mycket fortare eftersom vi inte har något lim att bereda innan golvet ska läggas, utan vi kan lägga det direkt på befintligt golv. Avbrottstiden blir därför minimal för de boende.”

Roo Williams,
Verkställande direktör, C&C Flooring

Utmaning

The Lawns, ett familjeägt vårdhem i Quedgley, Gloucestershire, hade golv som började se slitna ut, framförallt i de större, allmänna utrymmena, och vårdhemschef Anna Carrier var orolig för att få problem med infektionskontrollen, hygienen och rengöringen. På vårdhemmet bestämdes det att golven behövde bytas ut. Det fordrades ett golv som stämde med resten av byggnaden och gav ett varmt och hemtrevligt intryck. Det var också nödvändigt att ta hänsyn till att de boende skulle trivas där och samtidigt ta hänsyn till att de kunde vara känsliga för starka lukter och att avbrottstiden kunde medföra problem om den blev för lång.

Tillvägagångssätt

C&C Flooring utsågs till att installera det nya Altrogolvet. Firman lade in golvet i allmänna utrymmen på markplan, i matsalar, väntsalar och i receptionen på The Lawns. Roo Williams på C&C Flooring ville försäkra sig om att golvet var lim- och luktfritt i så stor utsträckning som möjligt och golvet installerades snabbt. Till de utvalda utrymmena valdes Altro Cantata i nyansen Shaded Cherry och installationen kunde genomföras på bara hälften så lång tid som ett vanligt limmat golv.

Lösning

“Vi har använt andra limfria Altrogolv i några år nu, och nya Altro Cantata är fantastiskt. Det är snyggt… och det kompletterar vårdhemmet perfekt.”

Roo Williams,
Verkställande direktör, C&C Flooring

”Vi gillar det nya golvet därför att det är så lätt att rengöra och dämpar ljudet i byggnaden, men framförallt ger träutseendet en så underbart välkomnande känsla. Det är också väldigt bekvämt att gå på och detta är mycket viktigt för de boende. Överlag tillhandahåller golvet precis det vi önskade oss.” Anna Carrier, chef, The Lawns.

Är snyggt ihop med:

Altro Serenade,
Altro Wood,
Altro Whiterock Satins FR

Ladda ner PDF

The-Lawns_Altro-Wood-adhesive-free_Soft-Maple_001