Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Vårdhemmet Villa Clay, Tyskland

Altro tillhandahåller hållbara och estetiskt tilltalande produkter för vårdhem

Altro Ensemble

“Denna typ av golv har ett träliknande utseende och är mycket bekvämt att gå på. Golvet är tåligt, mycket slitstarkt och lätt att rengöra med endast några få redskap,”

Josefine Janssen, VD, Villa Clay

Uppdrag

Villa Clay är byggt av Grüntal Group och öppnade under hösten 2016, på en historisk plats, platsen där Oskar Helene-hemmet tidigare låg, inrättningen för personer med fysisk funktionsnedsättning som blev världsberömd genom sina nya medicinska tekniker.

Lägenheterna präglas av elegans och stil. Förutom ett sällskapsrum och gemensamt kök är de utrustade med handikappvänliga badrum och kokvrå. Vårdhemmet har totalt 116 lägenheter och var och en av hemmets generöst tilltagna husflyglar rymmer tolv lägenheter.

På Villa Clay ligger fokus på att ge individuellt skräddarsydd och holistisk vård i en elegant bostadsmiljö med hänsyn till de boendes säkerhet och välbefinnande.

Grüntal Group hade behov av 8 000 m² golv till matsalen, allmänna utrymmen, korridorer, entréutrymmen, gym samt till delar av lägenheterna.

Golvval

Wolfgang Biestle från W. Biestle e. K., planeringskontor för seniorboenden i Villingen, valde modulgolvet Altro Ensemble i gråbrun ek som installerades i fiskbensmönster. Detta utseende tillsammans med den 15 dB ljuddämpande effekten som Altro Ensemble ger, kombinerar estetiken i personliga hem med de funktionella kraven på vårdhem.

Lösning

Altro Ensemble är nästa generation LVT där effektfull design kombineras med förstklassig funktion och hållbarhet. Golvet är dessutom enkelt att installera.

Grüntal Group planerar nu att utrusta fler hem i Berlin och Ostfriesland med lösningar från Altro.

 

Modulgolvet Altro Ensemble är nästa generation LVT som kombinerar effektfull design, förstklassig funktion och hållbarhet med enkel installation. De fyra modulstorlekarna, urvalet av inspirerande färger, texturerna och olika utformanden kan mixas och matchas till unika mönster. Det 2,6 mm tjocka golvet är tåligt och synnerligen bekvämt att gå på och med sina lågreflekterande ytor och goda ljuddämpande egenskaper är det idealiskt till receptioner, allmänna cirkulationsutrymmen och uppehållsutrymmen liksom till studentbostäder, restaurangmatsalar och cafélokaler. Golvet dämpar ljud med 15 dB och medför att ljudet fortplantas i mindre omfattning.

Passar bra tillsammans med:

Altro Operetta
Altro Orchestra
Altro Serenade

Ladda ner PDF

Villa-Clay,-Berlin-Altro-Debolon-M-500-V-Silence-11