Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Pando by Panduro, Lund

Panduros nya butikskoncept sätter snygga golv och kreativitet i fokus

Altro Ensemble

“Panduro hade identifierat en lucka i marknaden, en avsaknad av kreativitet för barn. Därför kom de till oss och ville ha hjälp med att skapa ett koncept. När vi bygger upp butikskoncept idag så är upplevelsen central. Därför kom vi på tanken att skapa en liten skaparverkstad där barn kan komma in med sin förskola eller sina föräldrar och testa Pandos sortiment.”

Annika Rabe,
Senior Retail Consulter, Scandinavian Retail Center

Utmaning

Företaget Panduro har varit en höjdpunkt för många hobbyentusiaster i snart 60 år. För att göra sortimentet mer tillgängligt för barn, har de nu öppnat sin allra första Pando-butik. Butiken erbjuder såväl privatpersoner som förskolor möjligheten att komma in och testa på olika pysselprodukter och leksaker.

Tillvägagångssätt

Målet med Pando är att ge plats för barns kreativitet och skapande, samt att erbjuda en upplevelse som överträffar det vanliga. För att lyckas med detta har retailbyrån Scandinavian Retail Center, i nära samarbete med Panduro, skapat ett butikskoncept som främjar fantasi och nyfikenhet från golv till tak. Därför valde man bland annat att installera LVT-golvet Altro Ensemble i träimitation, som erbjuder hög designfrihet, är mycket reptåligt och har en akustisk dämpning på 15dB.

Lösning

Panduros verksamhet bygger på att man ska tillverka något själv. Detta tankesätt fortsätter man att utveckla med Pando, där målet är att barn och vuxna ska få chansen att komma nära produkterna på ett annat sätt än i en vanlig leksaksaffär.

För att matcha butikens känsla av natur och kreativitet, valde man att installera Altro Ensemble i träimitation. Altro Ensemble är ett exklusivt LVT-golv som passar till flera miljöer där funktionell design står i fokus.

“Det var viktigt att hitta ett golv som passade in med visionen och känslan som vi ville förmedla, och det tycker jag att vi hittade med Altro Ensemble. Vi är nöjda med hur slutresultatet blev när det kommer till golvets utseende och design, och vi har hört att personalen på Panduro känner att golvet är gjort av god kvalitet och är skönt att gå på.”

Annika Rabe,
Senior Retail Consulter, Scandinavian Retail Center

Altro Ensemble är ett modulgolv som ger dig full designfrihet att skapa fantastiska golv för olika miljöer. Från enfärgat till geometriska mönster, möjligheterna är lika oändliga som din fantasi.

Altro Ensemble ger 15dB akustikdämpning och hög underfotskomfort, vilket gör det till det perfekta golvet för exempelvis hotellreceptioner, restauranger och caféer, butiker, kontor och studentbostäder – samtliga miljöer där design är det centrala.

Altro Ensemble ger dig den designfrihet och kvalitet som du förväntar dig från Altro.

Med trä-, sten- och enfärgade designalternativ, skapas en lyxigare känsla. Altro Ensemble går att få i fyra storlekar och i 57 varianter.

Golvet är snyggt ihop med:
Altro Orchestra
Altro Serenade
Altro Whiterock Satins FR

Ladda ner PDF

Pando_Altro-Ensemble_03