Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Espoo Catering, Finland

Altroväggar förbättrar matproduktionen i nytt storkök

Altro Whiterock White FR

Espoo Caterings nya kök på 6 000 m² är en förebild för ett modernt kök. Man har fokuserat designen på effektivitet, hygien och bekväma arbetsförhållanden. Varje dag tillverkas 11 600 måltider här som levereras till dagcentren i Esbo kommun, som är granne till Helsingfors.

“Målet med designen av det nya köket var att effektivisera funktionen, och den har verkligen förbättrat förutsättningarna för det,” säger Helena Toivanen som är designer på Espoo Catering.

“Jag har aldrig använt Altro Whiterock White FR förut. Det fanns flera faktorer att ta hänsyn till som t.ex. långsiktiga krav på god hygien. Problemet med kakel har alltid varit fogarna, som aldrig kan hållas fullständigt rena. Väggskivorna vi valde i det nya köket saknar fogar helt och hållet och är därför helt täta.”

“I köket är verksamheten noggrant planerad, från varumottagningen, kylskåp, spisar, disk och till packning av den färdiga maten,” säger arkitekt Timo Helminen på Siren Arkitekter. “Materialvalen i köket är viktiga både med hänsyn till hygien och arbetsförhållanden. Väggarna är lättstädade och spricker inte som kakel kan göra, så bakterier har ingenstans att gömma sig.”

Altro Whiterock White FR är ett hygieniskt alternativ till kakel som är ogenomträngligt, fogfritt och lättstädat. Den mjuka vita och rena ytan är ett tidlöst val i alla interiörer.

Väggen är godkänd av HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) och tillverkad av högkvalitativ, livsmedelssäker PVCu polymer som tål temperaturer upp till 60°C. Den uppfyller alla EU-direktiv om hälsa och hygien, vilket gör den särskilt lämplig för storkök.

Ladda ner PDF

Espoo-Catering-Finland_Altro-Whiterock-White_01