Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Thompson Rivers University, Kanada

En lektion i limfria golv

Altro Cantata, Altro Walkway 20

“Altro Cantata valdes mest för att byggschemat var så fullt och det inte fanns mycket tid till att avlägsna stora mängder befintliga vinylplattor. Detta golv kunde läggas direkt på det befintliga golvet, utan lim.”

Crystal Schock,
Architectural Technologist på Stantec

Utmaning

Thompson Rivers University, TRU, grundades år 1970 på det traditionella territoriet Tk’emlúps te Secwépemc för att öka möjligheten för deras studenter att inhämta akademisk kunskap i en annorlunda och inkluderande miljö. På universitetet i Kamloops i British Columbia, erbjuds såväl praktiska och digitala inlärningsalternativ som individanpassade studenttjänster, för 200 tillgängliga kurser.

På TRU hade man planerat att renovera den gamla huvudbyggnaden för att optimera byggnadens utformning, bilda två nya klassrum och uppgradera befintlig teknik, belysning, akustik och luftkvalitet. Det var mycket viktigt att rummen modifierades så att olika undervisnings- och inlärningsstilar kunde användas och att det fanns gott om utrymme för att omordna bänkar och stolar om det skulle behövas.

Tillvägagångssätt

TRU samarbetade med Stantec Architecture, Erv Parent och Jordans Flooring Outlet på renoveringen av den gamla huvudbyggnaden, för att tillmötesgå studenternas och personalens behov. Det nya golvet behövde kunna stå emot belastningen av omfattande fottrafik och behövde av tidsbesparingsskäl installeras snabbt och effektivt.

Lösning

Till korridorer och trapphus användes Altro Cantata. Tack vare det limfria systemet innebar det att golvet kunde svetsas och beträdas samm a dag, utan tidsåtgång för limhärdning.

Företaget valde också Altro Walkway 20 / VM20 för att ge toaletterna i byggnaden det nödvändiga halkskyddet. Detta mångsidiga, slitstarka och stegsäkra golv värmesvetsas, vilket förhindrar att bakterier och fukt ansamlas under ytan i samband med rutinrengöring och desinficering.

Altro Cantata installeras med hjälp av vårt revolutionerande limfria system som gör att golvet kan svetsas ovanpå såväl kala underlag som befintliga golv, och beträdas samma dag. Därmed ger golvet maximal effekt med minsta möjliga avstängningstid.

I denna golvserie utnyttjas tekniken Altro Easyclean™, för att risken för att smuts ska fastna och bilda fläckar ska minska och golvets skruvtålighet ska öka, samtidigt som golvet går lätt att rengöra.

Altro Walkway 20 är ett mångsidigt och slitstarkt stegsäkert golv som är lätt att installera. Därför har det varit entreprenörernas favorit i över 30 år. Altro Walkway 20 / VM20 finns i en rik palett med 30 olika färgnyanser och passar bra ihop med Altro XpressLay. Golvet erbjuder dessutom ett halkskydd som motsvarar PTV ≥36.

Golvet är snyggt ihop med:
Altro Aquarius
Altro XpressLay
Altro Orchestra

Ladda ner PDF

Thompson-River-University_Altro-Cantata_02