Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Wolverhampton Universitet, Storbritannien

Toppmodern design av universitetets vetenskapscentrum

Altro Whiterock FR, Altro Reliance

“Altroprodukterna speglar byggnadens toppmoderna design och ger studenterna visioner och möjligheter.”

Neil Howells, Underhållschef, Wolverhampton Universitet

Utmaning

Altro tillhandahåller en totallösning på hygien, säkerhet och samtida stil vid nytt vetenskaps- och ingenjörscentrum på Wolverhampton Universitet. Den bronsbeklädda byggnaden är ritad av arkitekten Berman Guedes Stretton och dess centrum är en toppmodern anläggning, byggd och utrustad för forskning och undervisning av framtida forskare.

Tillvägagångssätt

Vetenskap och teknik är universitetsämnen med enorm tillväxt, dels till följd av studenternas efterfrågan på kurser och dels för att den lokala industrin inom dessa områden är på väg uppåt. Detta ledde till att man på universitet ville investera i en anläggning för undervisning och forskning som kunde bemöta det växande behovet och ställa en sofistikerad och toppmodern verksamhet till förfogande, både när det gällde byggnaden och resurserna och utrustningen i den. Väggbeklädnaderna till laboratorierna skulle vara väldigt hygieniska och lättskötta och ha ett tydligt uttryck för att fungera som moderna, nutida lokaler.

Lösning

Kier utsåg Pinnacle, specialiserad golv- och väggentreprenör, till att installera Altro Whiterock och Altro Reliance 25 i den nya 25-miljonerpundsbyggnaden “Rosalind Franklin Building”. Pinnacles långvariga förhållande till både Altro och Kier bidrog till det slutgiltiga valet av produkter.

“Vi har haft ett nära samarbete med Altro i många år och vår erfarenhet är att deras produkter överträffar alla andra vad gäller kvalitet och tillförlitlighet.”

Scott Myers, MD, Pinnacle

Altro Whiterock är en effektiv, ogenomtränglig och skyddande väggbeklädnad för utrymmen där hygien är av yttersta vikt. Väggbeklädnaden utmärker sig genom att vara hygienisk och lättskött till en låg kostnad i en rad olika miljöer. Altro Whiterock White rekommenderas för utrymmen där hygienen är av största vikt. Väggbeklädnaden utgör med sin unika design ett hygieniskt alternativ till kakel i utrymmen som storkök, badrum, sjukvårdsutrymmen och tvättstugor.

Altro Reliance 25 är extra behagligt att gå på och tål hög gång- och hjultrafik utan att stegsäkerheten minskar. Golvet rekommenderas ihop med väggbeklädnaden Altro Fortis för de mest belastade utrymmena.

Passar bra ihop med:

Altro Stronghold 30/K30
Altro Classic
Altro Walkway 20

Ladda ner PDF

University-of-Wolverhampton-Altro-Designer-25-Altro-Whiterock-06