Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Andst center för barn och skola, Vejen, Danmark

Golvutrymme i förskola används igen efter bara en dag

Altro Cantata

“TInstallationen gick snabbt – vi var helt klara samma dag som vi hade börjat. Därefter behövde förskolepersonalen bara ställa möblerna på plats så var rummet klart att användas som tidigare, det var bara mycket snyggare.”

Søren Lildballe, BT Gulve

Utmaning

År 2014 renoverades och utökades Andst center för barn och skola i Vejens kommun. Det byggdes en ny förskola för de yngsta barnen och i de två aktivitetsrummen installerades en linoleummatta som visade sig vara olämplig för dagligt bruk. Efter bara sex år hade golven slitits ner och blivit så repiga att de var tvungna att bytas ut.

Tillvägagångssätt

I 2020 fattades beslutet att de befintliga golven skulle bytas ut mot Altro Cantata. Anders Krogsgaard, byggnadsingenjör för Vejens kommun förklarar: ”Förskolans kök och toaletter är utrustade med stegsäkra golv som har fungerat klanderfritt. Vi beslutade oss för att installera ett Altro-golv även i gruppaktivitetsrummen, eftersom vi då kunde räkna med att de skulle klara den dagliga trafiken.”

Lösning

BT Gulve installerade 160 m² av golvet Altro Cantata i de båda rummen. Altro Cantata är ett limfritt golv vilket innebär att både installationstiden och den tid som går åt från det att golvet läggs tills det att utrymmet på nytt kan tas i bruk, reduceras. Utan lim slipper man även den lukt som annars är förknippad med golvläggning. Detta underlättar för personalen och barnen när de ska återgå till rummen.

Dessutom kan Altro Cantata installeras ovanpå befintliga golv, vilket innebar att linoleummattan på förskolan inte behövde tas bort, vilket sparade mer tid.

Søren Lildballe, partner till BT Gulve, sa: ”Installationen gick snabbt – vi var helt klara samma dag som vi hade börjat. Därefter behövde förskolepersonalen bara ställa möblerna på plats så var rummet klart att användas som tidigare, det var bara mycket snyggare.”

Anders Krogsgaard avslutar: ”För oss är det en enorm fördel att hela förskolan kunde vara klar dagen därpå.”

“För oss är det en enorm fördel att hela förskolan kunde vara klar dagen därpå. Dessutom är golvet lätt att rengöra och även om det bara har legat på plats i några veckor är synpunkterna vi får mycket positiva. Det känns bland annat att aktivitetsrummen på centret har mycket bättre akustik.”

Anders Krogsgaard, Byggnadsingenjör, Vejens kommun

Altro Cantata är ett dekorativt, limfritt golv som ger ett mycket gott intryck med kortast möjliga nedstängingstid. När vår prisbelönta, limfria installationsmetod används kan golvet svetsas och beträdas samma dag. När golvet är färdiganvänt kan det lätt tas bort och återanvändas eller återvinnas. Golvet är idealiskt för hektiska, offentliga utrymmen där det inte får lukta lim och där avbrottstiden behöver vara så kort som möjlig. Med Altro Cantatas 29 mjuka nyanser, från milda och naturliga toner till vackra klara färger, kan du få den nyans du önskar och samtidigt den hållbarhet som krävs Golvet är snyggt ihop med: i utrymmen med måttlig till hög trafik.

Golvet är snyggt ihop med:

Ladda ner PDF

Andst-Børne-og-Skolecenter_Altro-Cantata_03