Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Kaimesskolan, Storbritannien

Altro Cantata höjer standarden på särskolan

Altro Cantata, Altro XpressLay

“Vi använder oss en hel del av Altro XpressLay i samband med renoveringsarbeten och nybyggnationer. Precis som Altro Cantata går det snabbt och lätt att lägga in och är dessutom återvinningsbart, så det stämmer även in bra med våra principer.”

Inredningsteamet, på Edinburghs kommun

Utmaning

Altro Cantata har lagts in på Kaimes särskola i Edinburgh och med dessa lättinstallerade och hemtrevliga ytor höjdes standarden för både elever och personal.

Installationen ingick i ett större renoveringsarbete av skolan som leddes av Edinburghs kommun, och med hjälp av neutrala ”naturfärger” och texturer kunde ansträngningarna att minska sinnesintrycken för eleverna i låg-, mellan- och högstadiet fullbordas.

Tillvägagångsätt

En företrädare för inredningsteamet på Edinburghs kommun, säger: ”Vi har haft ett nära samarbete med Altro gällande Kaimes särskola och de rekommenderade det nya golvet Altro Cantata av flera anledningar.” ”Principerna med biofilisk design, att ta med naturen in i skolan, har bevisats främja inlärningen, ge lugn och förbättra humöret hos eleverna. Att använda träliknande golv är ett bra sätt att skapa denna atmosfär på, därför använder vi Altro Cantata. Golvet har en vacker, hemtrevlig och behaglig yta. Det uppfyller alla våra krav.

Lösning

Nick Burge, rektor på Kaimesskolan, säger: ”Synpunkterna från elever, personal och besökare har bara varit positiva och golvet har också visat sig vara praktiskt; det är lätt att rengöra och är lika snyggt som när det lades in för sex månader sedan.”

Inredningsteamet på Edinburghs kommun hade också med det limfria golvet Altro XpressLay i sin specifikation för vissa korridorer och cirkulationsutrymmen.

“Det nya, träliknande golvet i matsal och pausrum är fantastiskt snyggt och har en viktig roll när ett varmt, hemtrevligt och inbjudande utrymme som detta ska skapas.”

Nick Burge, Rektor, Kaimesskolan

Nya Altro Cantata är ett dekorativt och modernistiskt limfritt golv som ger maximal effekt med minimal läggningstid. Det är idealiskt för livligt trafikerade offentliga utrymmen där eventuella avbrott i den dagliga verksamheten måste vara minimala. Dessutom är det fritt från limlukt. Genom att använda vår prisbelönta limfria installationsmetod kan golvet svetsas och beträdas samma dag som det har lagts. I slutet av golvets livscykel kan det enkelt tas bort och återanvändas eller återvinnas.

Till det limfria golvet Altro XpressLay används en unik sammansättning för att golvet ska gå snabbt att lägga in, utan att kompromissa med vare sig prestanda eller hållbarhet.

Golvet är snyggt ihop med:

Ladda ner PDF

3_Kaimes-School_Altro-Wood-adhesive-free_003