Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

McDonald’s Vejle, Danmark

Livslång stegsäkerhet

Altro Walkway 20 / VM20

For 23 år sedan valde McDonald’s i danska Vejle att lägga ett stegsäkert vinylgolv från Altro i entrén och i trappan upp till restaurangens andra våning. Två årtionden senare testade Altro hållbarheten hos det gamla golvet, och resultatet blev minst sagt imponerande.

Både golvet i entrén och i trappan testades med hjälp av en stegsäkerhetsmätare. Innan stegsäkerheten testades rengjordes golvet och vättes sedan ner för att motsvara de förhållanden som golvet är avsett för att kunna tåla. Testet visade att golvet hade ett stegsäkerhetsvärde på 44-48 PTV, vilket innebär att till och med efter över tjugo års användning var risken för halkolyckor väldigt liten. Enligt de brittiska mätmetoderna är gränsvärdet för ett golv med låg riskfaktor 36+. Golvet klassades med andra ord inte bara som riskfritt med god marginal när det monterades, utan hade också lyckats behålla sin oöverträffade stegsäkerhet efter mer än 22 års användning.

Ägaren och franchisetagaren på McDonald’s i Vejle, Kenneth Larsen, är själv imponerad över resultatet. ”Vi har cirka 150 000 gäster om året, det är väldigt många människor som sliter på restaurangens golv dagligen, vilket ställer stora krav på beläggningen. Att halkrisken på Altrogolven i entrén och trappan i stort sett är lika liten som när golven blev lagda är både imponerande och glädjande. Vi är självfallet måna om att miljön ska vara så säker som möjligt för våra gäster, och Altros golv har verkligen hjälpt oss att uppnå den målsättningen”, säger Kenneth Larsen, ägare och franchisetagare på McDonald’s i Vejle.

Restaurangens golvbeläggning motsvarar det golv i sortimentet som i dag heter Walkway 20 / VM20.

Ladda ner pdf
McDonalds-Vejle-Altro-Walkway-20-01-lg