Nationalakvariet i Baltimore, USA

Altro visar säkerhet och design på nationell nivå

Altro Suprema

Utställningen The Living Seashore på Nationalakvariet i Baltimore, USA består av flera olika stationer där besökarna kan lära sig om livet i havet. Bland annat finns virtuella turistkikare som visar videoklipp med djur, och interaktiva pekskärmar där besökarna kan lära sig allt om djuren. Utställningens huvudattraktion är två stora öppna bassänger där besökarna får möta djuren på nära håll. Här finns djur som stingrockor, dolksvansar, trumpetsnäckor och blåmaneter.

Akvariet vände sig till Altro för att förse utställningen med säkra och lättskötta golv. De öppna bassängerna innebär att golvet kan bli vått, vilket ökar risken att halka och skada sig. En tunn vattenhinna, bara en tiondels hårstrå i tjocklek, kan göra att skon inte får kontakt med golvytan. Tack vare de höga halkskyddsvärdena hos Altro Suprema (PTV ≥ 36) får både personal och besökare extra hög stegsäkerhet.

Altros patenterade säkerhetsgolv innehåller friktionskorn i hela slitlagret.

Arkitektbyrån som designade utställningen utnyttade den stora färgpaletten i Altro Suprema. Tre olika färger valdes för att få golven att likna stränderna och vattnet längs Atlantkusten i mellersta USA. En färgnyans fick symbolisera torr sand, en annan våt sand och en tredje vatten. Golvets design harmonierar med utställningens miljöer. Stationer som visar soliga stränder använder ”torr sand” på golvet, som sedan övergår i ”våt sand” och slutligen ”vatten” i området med de öppna bassängerna och stationerna med undervattensliv. Sammanlagt installerades 320 m² Altro Suprema på akvariet.

Altro Suprema följer de senaste designtrenderna och har tagits fram i samråd med färgexperter, arkitekter och slutanvändare. Paletten är anpassad för stora offentliga utrymmen och har 40 olika nyanser som kan matcha just den känsla man söker. Altro Suprema erbjuder den stegsäkerhet och hållbarhet som man kan förvänta sig av ett säkerhetsgolv från Altro, utan att kompromissa med estetiken. Dessutom de färger och den designmässiga frihet som krävs av ett modernt säkerhetsgolv.

Ladda ner PDF

National-Aquarium,-US-Altro-Suprema-01