Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Nestlé, Spanien

Nestlé i Spanien får toppinredning med Altros säkerhetsgolv

Altro Walkway 20 / VM20, Altro Wood Safety, Altro Stronghold 30 / K30

Varje dag arbetar 1 000 personer på Nestlés huvudkontor i Barcelona i Spanien, företaget har dessutom 50 000 besökare per år. Den täta gångtrafiken påverkar även catering- och kaféverksamheten, lokaler som nyligen moderniserats med olika typer av Altros säkerhetsgolv för att förbättra miljön både för personal och gäster.

Golvvalet var en viktig del av renoveringen. På önskelistan stod ett golv med snygg design i olika färger och utföranden, men som samtidigt uppfyllde reglerna för säkerhet och hygien i matsals- och cateringmiljöer. Dessutom skulle renoveringen ske så fort som möjligt, eftersom man ville undvika att störa matsalsserveringen mer än nödvändigt. Trots att det serveras 250 000 måltider varje år i Nestlés lokaler lyckades Eurest Catalunya, ett företag som ägs av Compass Group, installera Altros säkerhetsgolv utan avbrott i den dagliga verksamheten.

Totalt installerades 1 200 m² Altros säkerhetsgolv i tre olika varianter. I matsalen och självserveringslokalerna lades cirka 1 000 m² Altro Walkway 20 / VM20 i två olika färger tillsammans med Altro Wood Safety. Altro Stronghold 30 / K30 användes i köket. Till kaféet på bottenplan användes cirka 200 m² Altro Walkway 20 / VM20 i två olika nyanser.

Valet föll på Altro eftersom det är stegsäkert, mångsidigt och lätt att installera, samtidigt som det breda sortimentet gör det möjligt att skapa en snygg inredning utan att behöva kompromissa med säkerheten.

Jordi Massip, renoveringsansvarig på Eurest säger: ”Golvet installerades i etapper, så vi behövde aldrig stänga matsalen under arbetet. Golvet var lätt att lägga, och efter två dagar var allting öppet och precis som vanligt igen.”

Framtiden är säkrare med Altro

”Golvets stegsäkerhet var absolut viktigast för oss. På ytor där kökspersonalen arbetar valde vi Altro Stronghold 30 / K30, eftersom det garanterar en säker miljö med hög standard när det gäller hygien och renlighet i köket.”

För att skapa en specialeffekt kombinerades olika nyanser av Altros säkerhetsgolv. ”Estetiskt sett finns det väldigt mycket att välja bland, vilket passade konceptet som vi var ute efter – en tuff design med neutrala färger. I ledningsgruppens matsal med plats för 16 personer valde vi att lägga fyra olika rektangulära ytor med utgångspunkt från möblemanget. Tack vare Altros säkerhetsgolv lyckades vi skapa en uppseendeväckande och estetiskt tilltalande miljö”, säger Jordi Massip.

Daniel Alcaide på golvläggarföretaget Colober Flooring Light säger: ”Den största utmaningen med renoveringsprojektet var att kunna genomföra arbetet utan att behöva stänga matsalen, vilket innebar att vi var tvungna att arbeta i etapper. I kaféet på bottenplan använde vi ett tvåfärgat mönster som följde golvets designade linjer, något som bara går att göra med en golvtyp som Altros säkerhetsgolv.”

”Vi har utnyttjat alla Altros fördelar till max: säkerheten, den enkla monteringen och det tilltalande utseendet. När det gäller regler och myndighetsinspektioner är det aldrig några problem med Altros säkerhetsgolv eftersom de alltid uppfyller kraven med råge, vilket känns väldigt skönt att veta”, säger Daniel Alcaide.

Altro Stronghold 30 / K30 är Altros speciallösning för golv i restauranger och storkök, det är idealiskt för ytor där det förekommer spill från fett och olja. Det har Altros högsta värde för stegsäkerhet (PTV≥55, R12) och är designat för att minimera riskerna på våta och fettbestänkta ytor under hela golvets livslängd. Förutom att det skyddar de anställda från att halka, gör det dessutom personalen mindre trött eftersom det 3 millimeter tjocka golvet sänker ljudvolymen samtidigt som det är skönt att gå på.

Altro Walkway 20 / VM20 är vårt populära, slitstarka 2 millimeterssäkerhetsgolv med stegsäkerhet och slitskydd som varar under hela golvets livslängd. Sortimentet finns i 42 olika färger – alltifrån ljusa och diskreta blänkfria nyanser till dekorativa mönstrade varianter, allt för att kunna erbjuda ett flexibelt inredningsval.

När du vill skapa en hemtrevlig, varm och inbjudande känsla utan att behöva kompromissa med säkerheten är Altro Wood Safety det perfekta valet. Sortimentet finns i 16 olika träliknande varianter, så väl i klassisk design som moderna klassiker och de absolut senaste trenderna. Allt för att du ska kunna variera atmosfären från sobert och stiligt till varmt och mysigt.

Ladda ner PDF

Nestle-Altro-Walkway-20-01