Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Pret a Manger, Paris

Altro är förstahandsvalet när Pret a Manger erövrar Paris

Kombinationen av säkerhetsgolvet Altro Stronghold och väggbeklädnaden Altro Whiterock har gjort sådan succé i köken på den brittiska snabbmatskedjan Pret a Manger att båda produkterna fick flytta med när kedjan etablerade sig i Frankrike.

Den senaste franska Pret a Manger-butiken som inretts med Altros integrerade system öppnade nyligen i Issy les Moulineaux, strax utanför Paris. Det är den nionde Pret a Manger-filialen som öppnat i området, varav fem tillkommit bara under 2013.

Pret a Manger är ett brittiskt företag som säljer snabbmat gjord på färska råvaror, alla smörgåsar och sallader tillagas samma dag i restaurangens kök med hjälp av dagliga leveranser av fräscha ingredienser.

Vid dagens slut skänks alla osålda varor till välgörenhet så att ingenting går till spillo. Snabbmatskedjan är lika känd för sin höga moral, sin medmänskliga inställning och sitt engagemang för en hållbar utvecklig som för sin fräscha mat.

Precis som i alla Pret a Manger-filialer är det köket som är hjärtat i den nyöppnade franska restaurangen. Köket måste fungera ur alla tänkbara aspekter, så att både varm och kall mat kan tillagas snabbt och säkert, oavsett vad klockan är och hur full lokalen än är.

Det är just därför Altros integrerade system har varit så framgångsrikt i de brittiska Pret a Manger-restaurangerna – eftersom det uppfyller de tuffa praktiska kraven i en miljö under högt tryck, samtidigt som ytorna ser snygga ut.

För att skapa en ogenomtränglig och enhetlig yta i det nya Pret a Manger-köket har säkerhetsgolvet Altro Stronghold installerats med hjälp av välvda lister som effektivt smälter samman med den hygieniska väggbeklädnaden Altro Whiterock. Den här golv- och vägglösningen är både lätt att rengöra, står emot smuts och tål smällar från vagnar och annan köksutrustning.

Altro Stronghold är ett 3 mm tjockt säkerhetsgolv som är designat för krävande, våta miljöer där det är vanligt med fett och spill, just därför är det idealiskt för restaurangkök. Förutom att det har Altros högsta värde för stegsäkerhet är det dessutom slitstarkt även på lång sikt, samtidigt som det sänker ljudvolymen, är skönt att gå på och väldigt hållbart. Altro Stronghold kan skryta med en garanti på 15 år, under hela den tiden är risken för att halka så liten som en på miljonen.

Altro Whiterock är ett kostnadseffektivt väggmaterial som framställts av livsmedelssäkrade PVCu-polymer av högsta kvalitet och som tål temperaturer upp till 60o. Det är vattentätt, lätt att rengöra, slagtåligt och fogfritt. Det uppfyller rådande EU-krav på hälsa och hygien.

Altros kombination av golv och väggbeklädnad är flitigt använd i Pret a Mangers restauranger i Storbritannien, vilket var en av anledningarna till att den franska underleverantören valde att använda sig av samma lösning i sina lokaler.

Adrien Garcia, verksamhetschef på Pret a Manger, säger: ”Altros golv och väggar kan spolas av med högtryckstvätt, vilket är en garanti för bästa tänkbara hygien samtidigt som det går fort att städa.”

”En av våra högsta prioriteringar är säkerhet, och de stegsäkra golven från Altro uppfyller våra krav till punkt och pricka. Om man använder sig av en certifierad montör går installationen dessutom väldigt snabbt. Restaurangköket i Issy les Moulineaux var färdigt på mindre än en vecka.”

För att matcha köket har korridorerna och garderoberna på restaurangen inretts med Säkerhetsgolvet Altro Walkway som passar perfekt till Altro Stronghold.

Altro Walkway är idealiskt för ytor med tät trafik och är ett extremt populärt och slitstarkt 2 mm-säkerhetsgolv med livslång stegsäkerhet. Dessutom är det resistent mot de flesta kemikalier, slag och stötar, vilket gör det ännu tåligare. Det har en förväntad livslängd och bevarad stegsäkerhet på 15 år.

Området bakom disken har också försetts med Altro Walkway för att underlätta för snabb service och smidigt underhåll.

Genom att välja Altros produkter för sin brittiska, och nu även franska, verksamhet har Pret a Manger investerat i personalens säkerhet på lång sikt, och det i kombination med högsta tänkbara hygienstandard i sina kök.

Ladda ner pdf

Pret-A-Manger,-Paris-Altro-Stronghold-30-Altro-Whiterock-01