Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Siemens, Danmark

Oöverträffad säkerhet och städvänlighet hos Siemens

Altro Stronghold 30 / K30

Det internationella företaget Siemens har nyligen slagit upp dörrarna till en helt ny anläggning i Sønderborg, Danmark. Byggnaden togs i bruk i somras och innehåller bl.a. ett produktionskök där man varje dag lagar mat till de 80 medarbetarna på företaget.

När köket skulle byggas var det flera faktorer som var viktiga att ta hänsyn till när man skulle välja golv. Dels måste det vara så stegsäkert att den danska motsvarigheten till Arbetsmiljöverkets regler kunde tillgodoses, dels vara lättstädat och bekvämt att gå på.

”Vi valde Altro Stronghold 30 / K30 eftersom det är både lättstädat och extremt stegsäket. Det är 3 mm tjockt vilket gör att det dessutom är väldigt behagligt att gå på,” säger Ulrik Olesen, byggledare hos KPC Herning.

”Jag tycker att golven är superlätta att städa. Jag har arbetat i många olika kök genom åren men det här är första gången jag varit med om ett golv som är så lättstädat. Jämfört med ett klinkergolv som man måste svabba en halvtimme för att få rent, så blir det här golvet både rent och torrt väldigt snabbt,” säger Søren Schwarz som är ansvarig för köket i Sønderborg.

“I början fick man vänja sig vid den sträva ytan men nu känns den enbart behaglig. Det är ett bra golv att gå på. Det är viktigt att man känner sig säker när man hanterar stekpannor och andra varma saker, och det gör man med det här golvet”.

Installationen var helt problemfri enligt byggledaren Ulrik Olesen: “Underlaget helspacklades, varefter det mättes upp och golvet limmades. Nästa dag svetsade vi fogarna. Jag har inte så mycket annat att jämföra med, men när jag ser på arbetstiden, svetsarna och resultatet vill jag gärna rekommendera det till andra. Det verkar vara ett riktigt bra golv”.

Ladda ner PDF

Siemens,-Denmark-Altro-Stronghold-30-01