Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Väckelsångskolan

Integrerad vägg- och golvlösning förenklar städningen och ger bättre hygien

Altro Stronghold 30 / K30, Altro Whiterock

På Väckelsångskolan i Småland har man precis låtit renovera skolköket från golv till tak. Köket som byggdes på 60-talet – och med andra ord har över 50 år på nacken – har behövt rustas upp i många år. Innan renoveringen drog igång hade projektledare Victor Olsson möte med en kökskonsult som rekommenderade att man skulle välja den hygieniska vägglösningen Altro Whiterock FR från producenten Altro till väggarna.

”När vi fick höra talas om fördelarna med Altro Whiterock kändes det som att det var rätt produkt för oss. Vi fick upp ögonen för vägglösningen som verkar vara ett hygieniskt alternativ som är lätt att rengöra. Det är ytterst viktigt att hålla god hygien i ett kök där det förekommer fett och stänk av olja som har lätt för att sätta sig på väggarna och det krävs noggrann rengöring for att kunna uppfylla de höga hygienkraven”, säger Victor Olsson från Tingsrydsbostäder.

När det gäller golven i köket har man valt ett stegsäkert vinylgolv av typen Altro Stronghold 30 / K30. Eftersom det är 3 mm tjockt är det ett golv som är särskilt lämpat för att användas i kök, förutom de stegsäkra egenskaperna är det nämligen dessutom både stötdämpande och skönt att gå på – plus att golvet är helt integrerat med Altro Whiterock FR.

”Vi kunde ju ha valt att kombinera vägglösningen med en produkt från någon annan producent, men här valde vi det integrerade systemet från Altro, eftersom Stronghold 30 och Altro Whiterock FR tillsammans ger oss en helt integrerad lösning, som möjliggör enkel rengöring och god hygien”, säger Victor Olsson.

Personalen som arbetar dagligen i köket är också väldigt nöjda med den nya integrerade lösningen.

”Förut hade vi klinker på golvet, då var man tvungen att gå och spänna benmusklerna för att inte ramla. Det nya stegsäkra golvet är mycket skönare att gå på och man blir inte alls lika trött i kroppen när man jobbar. Samtidigt är vi väldigt glada över vägglösningen, eftersom den dagliga städningen går så mycket lättare när det bara är att spola väggarna rena”, säger Lisbeth Johansson, ansvarig för köket på Väckelsångskolan.

Ladda ner PDF

Vackelsangskolan-Kitchen-Altro-Stronghold-30-Altro-Whiterock-FR-01