Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Vejle Sjukhus Centralkök

Säkerhet och komfort i krävande köksmiljö

Altro Walkway 20 / VM20, Altro Stronghold 30 / K30

Sjukhuset i danska Vejle behövde bygga ut och renovera sitt centralkök för att kunna förse både det egna sjukhuset och sjukhuset i grannkommunen Kolding med mat. För 20 år sedan lät man installera Altros säkerhetsgolv i köket. När man valde nytt golv valde man Altro igen. ”Alla var nöjda med det gamla Altrogolvet, så varför byta ut det mot något annat?” säger Lene Jul Christensen, kökschef på sjukhuset i Vejle.

Sjukhuset valde Altro Stronghold 30 / K30, ett 3 mm tjockt golv som är idealiskt för industriella kök. Altro Stronghold har Altros högsta värde för stegsäkerhet (PTV ≥55, R12). Det är designat för att minimera riskerna i miljöer där det är vanligt med spill från vätskor som vatten, olja och andra sorters fett. Altro Stronghold 30 / K30 har en förväntad stegsäkerhet på 20 år, vilket innebär att risken för att halka är så liten som en på miljonen.

”Vi blev väldigt glada när vi hörde om Altro Stronghold 30 / K30 eftersom det kombinerar utmärkt stegsäkerhet med lång hållbarhet samtidigt som det är lättstädat. Det är egenskaper som är extremt viktiga i ett kök som vårt, där det är vanligt med spill och tät trafik. Vi behövde ett golv med högsta tänkbara hygien,” säger Jutta Jensen, projektansvarig på Vejles sjukhus byggnadsavdelning.

”Det är väldigt viktigt att våra anställda har ett tåligt golv som både är säkert och skönt att gå på. Ytterligare en fördel med Altro Stronghold 30 / K30 är att det dämpar ljudvolymen i en miljö som vår, där vi hela tiden skramlar med kastruller och stekpannor”, säger Lene Jul Christensen, kökschef på sjukhuset i Vejle.

Altros engagemang i hållbar utveckling var ytterligare en orsak som fick sjukhuset att välja säkerhetsgolv från Altro.

”Det råder ingen tvekan om att stegsäkerheten, städbarheten och möjligheten att skapa en bra arbetsmiljö var de viktigaste skälen till att vi valde det här golvet på just den här ytan. Men vi strävar dessutom alltid efter att välja produkter med en miljövänlig profil, och Altro är väldigt engagerade i hållbarhetsfrågor”, säger Jutta Jensen.

På andra avdelningar på sjukhuset i Vejle har man låtit installera Altro Walkway 20 / VM20.

Ladda ner PDF

Vejle-Sygehus-Kitchen-Denmark-Altro-Stronghold-04