Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Receptioner

Här räknas intrycket in. Det här är området som du kommer in i och som du baserar din bild av resten av hotellet på. Utrymmet är troligtvis försett med sittplatser och fungerar som en mötesplats, början på en välförtjänt paus, slutet på en tröttsam arbetsdag samt som kontor för receptionspersonalen. Det måste vara inbjudande men lugnt, och elegant men hemtrevligt.

Altro Ensemble är ett modulärt LVT-golv, tillgängligt i fyra storlekar som kan matchas, eller skäras, i mönster för att skapa ett golv man lägger märke till. Med blockfärg och träliknande alternativ, inklusive himmelsblå eller naturlig furu är effekten välkomnande men samtidigt imponerande. Golvets tjocklek på 2,6 mm gör det dessutom skönt att gå på. Det har den extra fördelen med 15 dB akustikdämpning och skapar därigenom ett utrymme som är tillräckligt lugnt för personalen att arbeta i, eller för gästerna att läsa tidningen i.

Hotellets gäster vill ha upplevelsen de betalar för och ombyggnader gör inget gott intryck. Om ett hotell måste stänga för att renovera sin reception medför varje timmes stillestånd en ytterligare kostnad. Det M1-certifierade limfria Altro Cantata kan halvera installationstiden och minska störningarna, helt utan lukt från lim som kan störa gäster och personal. De olika träliknande alternativen och färgnyanserna ger en vacker och sofistikerad finish. Det är 100 % återvinningsbart både före och efter installation och bidrar därmed till att minska miljöpåverkan.

Korridorer till receptioner/hissar/allmänna cirkulationsutrymmen/barer/matsalar

Varje tum av de gemensamma utrymmena på ett hotell bidrar till det övergripande intrycket, från de färger och mönster som har valts till hur rent det ser ut. Ett utrymme som ser slitet ut kan ge gästerna känslan att de hellre skulle vara hemma, och en ovilja att betala för privilegiet. Detta kan vara en utmaning för välanvända korridorer och sittplatser i lobbyn.

Altro Ensemble är starkt nog att klara av regelbunden fottrafik, och har Altro Easyclean Technology för att underlätta skötseln av detta utrymme. Tjockleken på 2,6 mm gör golvet skönt att gå på, och 15 dB akustikdämpning bidrar till en känsla av lugn i detta vältrafikerade område. När de praktiska aspekterna har överstökats kan man koncentrera sig på golvets design. Altro Ensemble finns i fyra storlekar som kan matchas, eller skäras, i mönster, och med blockfärger och träliknande alternativ kan man skapa ett golv man lägger märke till.

Om driftstopp är ett problem, eller om ett halksäkert golv behövs, kan du välja det limfria Altro Cantata, som halverar installationstiden helt utan limlukt. Dess många olika nyanser ger golvet ett vackert och sofistikerat utseende, med 14 dB akustikdämpning för att skapa det önskade lugnet.

Korridorer till hotellrum

När du väl är uppe på hotellrummet vill du inte ständigt påminnas om att andra människor vistas ett stenkast från dig, i synnerhet när du vill sova! Det är inte överraskande att bullerreducering är det viktigaste här, men samtidigt tål utseendet inga kompromisser och på grund av de dagliga städvagnarna måste det valda golvet klara av tung trafik på hjul.

Altro Ensemble har en akustikdämpning på 15 dB, vilket begränsar buller från steg och annan trafik i utrymmet, samt även i rummet nedanför — något som är viktigt om ditt hotell har mer än två våningar. Detta hållbara golv finns i fyra storlekar som kan matchas, eller skäras, i mönster, samt blockfärg eller träliknande mönster. Du kan lätt återskapa utseendet av en annan plats i hotellet, eller skapa något helt nytt.

Eftersom denna korridor leder till hotellrummen kommer nedstängningstiden att vara ett problem. Altro Cantata kan halvera installationstiden — golvet kan läggas, fogas och användas samma dag. Den snabba installationen är perfekt för ett fungerande hotell, men är också idealisk för totalrenovering eller nya byggnader med hotellrumskorridorer som ett av de största installationsutrymmena. Om hotellet är öppet innebär ett limfritt alternativ att ingen limlukt tränger in i hotellrummen och att det inte finns något behov av kostsam ventilationsutrustning.

Korridorer som leder till serviceområden och tvättstugor/lager

Detta är ett arbetsutrymme som ständigt används, utsätts för regelbundna spill och som kräver regelbunden rengöring. Golvet måste vara lättskött, så att upptagen personal snabbt kan rengöra spill och återgå till sina uppgifter. Det finns en stor risk för att vissa spill inte märks, alltså måste personalen skyddas mot halkrisken.

Altro Reliance 25 är lätt att rengöra och motstår fläckar, vilket gör att korridoren ser välskött ut under en lång tid, och dess höga halkbeständighet minskar risken att halka till en på miljonen. Det 2,5 mm tjocka golvet klarar av rullande vagnar, stående utrustning och dragna sopbehållare. Med flera nyanser att välja mellan behöver du inte kompromissa med utseendet, och det är enkelt att färgkoda serviceområdena.

Som vid all 24-timmars drift är tillgången till dessa områden viktig. Altro XpressLay är ett limfritt golv som kan minska störningen genom att halvera installationstiden. Liksom alla limfria golv från Altro kan det installeras på ett befintligt golv eller på nygjuten betong med RF upp till 97 %. Altro XpressLay testades med en 900 kg borrigg med larvspår: det bildades inga veck och golvet rubbades inte, så det kan lätt klara av de utmaningar som detta utrymme innebär. Världens första limfria stegsäkra golv håller också användarens halkrisk till en på miljonen.