Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Entréer/receptionsområden

Det här är ett knepigt utrymme. Det är ingången till en persons bostad och bör inte vara kliniskt, men det är också en arbetsplats – så valet av inredning kan verkligen påverka hur människor ser det. Med besökare som kommer och går, och som ibland tar med sig sina släktingar ut och kommer hem med dem igen, så finns det regelbunden fottrafik. Men rullstolar och rullatorer förekommer också ofta, vilket gör ett hållbart golv till ett måste.

Med besökare och personal som kommer och går dagligen, för att inte nämna nattskiftet, kan det vara ett problem att sätta detta område ur funktion under en längre tid. När så är fallet kan Altro Cantata halvera installationstiden. Det kan läggas, fogas och användas samma dag — och inget lim betyder ingen lukt som kan störa boende och personal. Det är 100 % återvinningsbart både före och efter installation och bidrar därmed till att minska miljöpåverkan.

För ett traditionellt limmat alternativ kombinerar Altro Wood Silence en naturlig, hemtrevlig look med hållbarhet och säkerhet. Dessutom har det 15 dB akustikdämpning, vilket bidrar till att minska bullret i dessa vältrafikerade utrymmen. De 12 träliknande alternativen gör att hemkänslan börjar redan vid dörren.

Korridorer till sovrum

När vissa boende försöker sova eller återhämta sig medan andra går, använder rullstolar eller rullatorer i korridoren på andra sidan väggen eller dörren, eller medan nattpersonalen använder korridoren på småtimmarna, är det ingen överraskning att bullerminskning behövs. När de boende går ut ur sina rum är denna korridor det första de ser, så den bör ta med det utseendet och känslan av det hem som finns på deras sida av dörren.

Eftersom korridoren kan vara det enda sättet att komma till det egna rummet kommer stilleståndstiden att vara ett problem. Altro Cantata halverar installationstiden då golvet kan läggas, fogas och användas samma dag. Inget lim innebär dessutom att ingen tillhörande lukt tränger in i sovrummen och att det inte behövs någon dyr ventilationsutrustning. Dess många olika färgnyanser och träliknande alternativ gör det lättare att skapa en hemtrevlig och varm look.

Altro Wood Silence har en akustikdämpning på 15 dB, vilket begränsar buller från fotsteg och annan trafik i rummet, och även i rummet nedanför. Utformningen kan varieras tack vare 12 olika färgnyanser, inklusive olika plankbredder och ett finmönstrat, bambuliknande alternativ. Att golvet dessutom är extra bekvämt att gå på gör resan till och från sovrummet lättare för fötterna.

Korridorer från reception till allmänna cirkulationsutrymmen/matsalar/personalutrymmen

Dessa utrymmen tar dig från A till B men är samtidigt en del av hemmet, som en hall; en plats där boende och personal kan stanna till för en pratstund, men också ett utrymme för rehabilitering som används av boenden för motion. Utseendet måste vara hemtrevligt och välkomnande, men uppfylla praktiska krav på hållbarhet.

Dessa korridorer är vägen till alla delar av vårdhemmet, och att stänga av dem orsakar ovälkomna störningar, särskilt för personer med begränsad rörlighet. Altro Cantata kan halvera installationstiden, vilket minskar problemet. På längre sikt skapar dess träliknande varianter ett hemtrevligt, varmt utseende och 14 dB akustikdämpning minskar störningarna. Altro Cantata tål regelbunden trafik från fotgängare och rullstolar och är lätt att rengöra. Det är 100 % återvinningsbart både före och efter installation och bidrar därmed till att minska miljöpåverkan.

Ett traditionellt limmat alternativ är Altro Orchestra, ett slitstarkt golv med M1-certifiering. Det ger 15 dB akustikdämpning, vilket bidrar till att reducera buller i detta välanvända utrymme. Altro Orchestra är starkt nog att klara av hjultrafik, och dess tålighet mot intrycksmärken underlättar flexibel användning av utrustning och inredning. Tack vare Altro Easyclean Technology är golvet enkelt att rengöra och behåller sitt utseende längre.

Korridorer till serviceområden och tvättrum/lager/desinfektionsrum/kök

Detta är ett arbetsområde som regelbundet utsätts för spill och kräver regelbunden rengöring. Golvet måste vara lättskött, så att upptagen personal snabbt kan städa upp spill och återgå till sina uppgifter. Det finns en stor risk för att vissa spill inte märks, alltså måste personalen skyddas mot halkrisken.

Altro Reliance 25 är lätt att rengöra och motstår fläckar, vilket gör att korridoren ser välskött ut under en lång tid, och dess höga halkbeständighet minskar risken för att halka till en på miljonen. Det 2,5 mm tjocka golvet klarar av rullande vagnar, stående utrustning och dragna sopbehållare, och med flera nyanser att välja mellan behöver du inte kompromissa med utseendet.

Som vid all 24-timmars drift är tillgången till dessa områden viktig. Altro XpressLay är ett limfritt golv som kan minska störningen genom att halvera installationstiden. Liksom alla limfria golv från Altro kan det installeras på ett befintligt golv eller på nygjuten betong med RF upp till 97 %. Altro XpressLay testades med en 900 kg borrigg med larvspår: det bildades inga veck och golvet rubbades inte, så det kan lätt klara av de utmaningar som detta utrymme innebär. Världens första limfria stegsäkra golv håller också användarens halkrisk till en på miljonen.