Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

“Jag tycker att golven är superlätta att rengöra. Jag har arbetat i många kök under min karriär, men detta är första gången som jag arbetar på ett golv som är så lätt att rengöra. När golven var kaklade upplevde jag ofta att fick skrubba i en halvtimme för att få golvet rent.”

Søren Schwarz,
kökschef, Siemens, Sönderborg, Danmark

Genom att använda rätt utrustning i rätt ordning när ni ska rengöra era golv ser ni till att rengöringen blir effektiv. Detta låter som ett långvarigt förfarande men det borde faktiskt minska tidsåtgången.

Att välja rätt kit handlar inte bara om storleken på rummet och vilken sorts rum det är. Det handlar också om att ha rätt utrustning för smutsen som ska tas bort.

Vårt främsta tips är att ni behåller utrustningen och förhindrar att smuts och bakterier överförs till golvet. Det är viktigt att utrustningen rengörs varje gång som den har använts. Detta är en nödvändig del i de allmänna städrutinerna.

Första steget innan ni väljer städmetod, är att sopa eller dammsuga upp alla smutspartiklar och/eller smuts som kan orsaka repor.

Ångrengöring med hjälp av mekanisk ångrengörare. Detta är en mycket effektiv metod för rengöring vid biologisk smuts då temperaturen på ångan underlättar borttagningen av bakterier. Metoden är idealisk för utrymmen där det är viktigt med god hygien, t.ex. på sjukhusavdelningar, badrum och kök.

Alla metoderna är effektiva rengöringsmetoder, både vid löslig och olöslig smuts. Valet hänger i större utsträckning på om smutsen är envis/klibbig eller fettig och om det är av stor betydelse att ha god hygien i utrymmet som ska städas, t.ex. operationssalar.