Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

”Undervisningspersonalen och kökspersonalen är förundrade över den förändring som skett under sommarlovet. Det är en sådan trevlig miljö för eleverna att avnjuta sina måltider i och är så mycket lättare att hålla ren och sköta nu.”

Joe Mills, 
Chef på The Priory School, Dorking

Det är ingen överraskning att människor och djur är utrustade för att motstå smuts. Det hjälper oss att hålla sjukdomar och värre saker borta.

På samma sätt som dålig hygien gör oss sjuka har den betydelse för hur vi ser på omgivningen. Forskarna har faktiskt funnit en koppling mellan psykisk hälsa och ren miljö. De har sett att människor i oren miljö är mer stressade och i högre grad oroliga och deprimerade11.

För företag som försöker locka till sig besökare och middagsgäster har upplevelsen av utrymmet betydelse för om kunden kommer tillbaka eller inte. Det har också betydelse för vad kunderna berättar för släkt och vänner. En förbluffande stor andel människor (97 %) skulle inte gå tillbaka till en restaurang där toaletterna var smutsiga12 och i en undersökning av 2 000 middagsgäster har det avslöjats att 91 % upplevde att renlighet är ett tecken på god företagsverksamhet i mat- och hotellbranschen. I samma undersökning fann man att fyra av fem personer troligtvis skulle berätta för familj och vänner om en dålig hygienisk upplevelse13.

En ohygienisk arbetsplats inverkar även på personalen och påverkar personalomsättningen. Forskning visar att personalen tappar motivation att vara en del av ett team och börjar leta nytt arbete om de befinner sig på en arbetsplats där man andas in damm, är rörigt och när man blir sjuk genom dålig hygien.

Altros golv och väggar är inte bara lätta att rengöra, de finns även i en enorm variation av nyanser, däribland mörka nyanser som enklare döljer repor. Dessa nyanser är idealiska för byggnadsentréer och tättrafikerade områden som praktiskt taget bara kan städas efter stängningsdags. Vi kan hjälpa till med råd om vilka färger som passar bäst i ert utrymme och vilka rengöringsmetoder som de hålls snyggast med.

Om ni önskar att se hur olika produkter skulle kunna se ut i ert utrymme i olika nyanser, kan ni ta en titt i Altro Space Visualiser

11 https://thecleaningladieshms.com/2018/08/27/an-unclean-environment-can-decrease-your-mental-health/
12 YouGov online survey of over 2,000 British adults, conducted by Cannon Hygiene
13 Research conducted by OnePoll for P&G Professional, survey of 2000 people in the UK