Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Säkerhet

Säkerhet

Altro har varit banbrytande inom säkerhetsgolv sedan 1947 och vi använder vår kunskap och erfarenhet för att ge dig ett bra underlag för ditt golvval. För oss är säkerheten viktig, och vi arbetar för att förebygga olyckor.

Vad som gör ett golv säkert eller osäkert för dem som använder det är en oerhört viktig fråga för oss. Olika miljöer kräver olika golvlösningar för att vara säkra, och det är där som vår erfarenhet kan hjälpa dig att göra säkra val. Vi har tagit ett steg till för att ge den där extra säkerheten som kan behövas i vissa i utrymmen.

Vi har två olika typer av säkerhetsgolv och dessutom golv för utrymmen med lägre halkrisk. Det är lätt att avgöra vilken typ av golv du behöver. Man utgår från vilka föroreningar som kommer att hamna på golvet, eftersom det är dem som avgör halkrisknivån. Allt du behöver göra är alltså att matcha den typ av golv du behöver med de föroreningar som förekommer.

Specialsäkerhetsgolv för mycket hög stegsäkerhet

Våra mest högpresterande och smartaste produkter har utvecklats för att klara de tuffaste kraven. Golven inom denna kategori har ett pendeltestvärde (PTV) på >55, halkskyddsvärde R11 och R12 och vår allra högsta prestandanivå. Dessa golv ger dokumenterad stegsäkerhet under hela sin förväntade livslängd, och håller nere halkrisken till en på miljonen även med föroreningar som fett eller schampo,

Vi pratar dels om proffskök där spill av fett, oljor och liknande inte kan undvikas och dels om våtutrymmen som används både med och utan skor, och där det finns föroreningar av schampo, duschprodukter, lotioner och krämer.

Sådana utrymmen kräver våra speciallösningar för mycket hög stegsäkerhet. Allt annat är en chanstagning.

Säkerhetsgolv för hög stegsäkerhet

I utrymmen där det finns risk för vattenspill rekommenderar vi våra säkerhetsgolv. De ger dokumenterad stegsäkerhet och håller nere halkrisken till en på miljonen under golvets hela förväntade livslängd där det förekommer vatten. Garanterat.

Alla våra golv för utrymmen med hög halkrisk har PTV-värden på ≥36 och ligger inom halkskyddskategori R10. Om du någonsin har varit i ett  köpcentrum en regnig dag så vet du precis hur det är – våta skor och droppande paraplyer gör golvet halt.  Samma sak i kaféer, entréer och på toaletter

Sådana utrymmen kräver våra lösningar för hög stegsäkerhet för att både personal och besökare skall vara säkra.

Golv för låg halkrisk

I utrymmen med låg halkrisk där spill är sällsynt, och där det inte finns direkt åtkomst utifrån med våta eller leriga skor rekommenderar vi våra golv för utrymmen med låg halkrisk. Dessa golv för korridorer, väntrum, klassrum och sjukhusavdelningar är enkla att rengöra och har ett stort utbud av designmöjligheter.