Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Design inom hälso- och sjukvården

Estetik för välmående

Som specialister inom hälso- och sjukvården är väl medvetna om, hjälper en väldesignad miljö till att förbättra medicinska resultat och minskar risken för fel¹. Tidigare har renlighet varit huvudsakligt fokus när man har designat läkande miljöer, vilket betytt en mer klinisk och kall estetik i hälso- och sjukvårdsmiljöer. Genom att välja bra design kan institutioner erbjuda bättre resultat för patienter och personal. Sådan design kan dessutom hålla över längre tid. ² Innovativ design kan använda både teknologi och material för att stötta såväl fysiskt som emotionellt välmående.

Hos Altro förstår vi de komplexa utmaningar som följer med när man ska designa hälso- och sjukvårdsmiljöer. Vi arbetar med dig i varje steg under processen, från projektering till installation, till att transformera sjukhus till miljöer som sätter fokus på välmående. Altros golv och väggar kan användas för att skapa biofilisk design genom att man kan välja färger och mönster som man hittar i naturen. Det hjälper till att skapa en känsla av lugn, medan studier visar att det dessutom kan snabba på återhämtningsprocessen.

1 Marberry, S. (2006). Improving healthcare with better building design. Chicago: Health Administration Press.
2 Carr, R. (2014). Health Care Facilities. Whole Building Design Guide https://www.wbdg.org/building-types/health-care-facilities