Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Bostäder vårdhem

Bostadshem är bostäder där människor antingen bor permanent eller lever tillfälligt medan de återhämtar sig. De boende är inte i behov av vård dygnet runt. En del kanske har valt att dra sig tillbaka till denna typ av boende och andra kanske inte klarar av att leva ensamma av olika skäl. De som bor på bostadshem kan vara barn, personer med inlärningssvårigheter, extra behov och/eller fysiska funktionshinder.

Sådana bostadshem behöver vara både vackra och hemtrevliga. Anhöriga, eller de boende själva, kanske betalar för att bo där, eller kanske de anhöriga vill vara säkra på att hemmet är välskött, rent och hemtrevligt. Det innebär att människor alltid ser på hur det ser ut, särskilt i utrymmen som receptioner och toaletter. Golv- och vägglösningar som är slitstarka, lätta att rengöra och underhålla kan bidra till rätt intryck. Lägg därtill avancerade produkter av hög kvalitet med flexibilitet i designen så blir det enkelt att överträffa förväntningarna.

Fokus på välmående

För personer som bor i bostadshem är det viktigt med ett hemtrevligt utseende. Kliniska rum kan ge ett hotfullt uttryck och förvärra symtomen som påverkar välbefinnandet.

Tack vare vår omfattande färgpalett utgörs den enda gränsen för design i utrymmen med barn, boende eller besökande av din egen fantasi. Vi kan erbjuda vägledning om vilka av våra färger som lugnar eller stimulerar, beroende på rum och brukarnas behov.

Vi rekommenderar säkerhetsgolv i alla utrymmen där föroreningar som fett, vatten eller duschtvål förekommer, och utgör en hög till mycket hög risk för halka. I andra utrymmen, som till exempel patientrum, där det inte krävs ökad stegsäkerhet rekommenderar vi våra släta golv. De finns i ett stort urval av färg och design.

A dining area at Origin, at Spring Creek in Canada, with Altro Wood Smooth Acoustic installed on the floor