Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Personalutrymmen

Personalutrymmen används mycket, av fötter, stolar och bordsben, så golvet måste vara tåligt. Som ett utrymme vilket används för arbete, möten och välförtjänta raster måste det se hemtrevligt och bekvämt ut. Golvet spelar en central roll för att skapa ett utrymme där personalen trivs. Med personalutrymmen i ständig användning måste installationen eller renoveringen vara snabb och enkel.

Altro Cantata är ett limfritt golv med mjukt utseende, tillgängligt i 17 nyanser från subtila naturliga till vackert levande. Det ger en akustikdämpning på 14 dB och komfort under fötterna. Altro Cantata halverar installationstiden – du kan svetsa och beträda golvet samma dag, även på ny betong, utan att det luktar lim. Det finns inga veck, ingen rörelse och i slutet av golvets liv kan hela golvet lyftas upp och återanvändas eller återvinnas.

Matsal/kafé

Lunchrast för elever på gymnasieskolan betyder mat. En varm och felstavning lokal som klarar tung gångtrafik och hög ljudnivå. En matsal på en skola kan inte tas ur bruk under en längre tid det behövs en snabb och enkel installation, på befintligt golv eller på ny betong.

Altro Cantata skapar maximal effekt med minimal stilleståndstid – halverar installationstiden – och inget lim betyder ingen lukt av lim under och efter installationen. Med flera färgval och en akustikdämpning på 14 dB ger det hög komfort under fötterna, vilket ger en tålig, bekväm och dekorativ lösning för hektiska utrymmen. Det är perfekt för livligt trafikerade offentliga utrymmen där störningarna måste vara minimala.

Klassrum

Universitet har flera klassrum som behöver städas och underhållas, och som inte kan tas ur bruk för länge. Golv som tål de dagliga kraven i ett utbildningsutrymme, så som fötter, väskor och möbler, är lätta att underhålla och kan installeras snabbt. Detta sparar tid, besvär och pengar. Med tanke på hur mycket tid eleverna spenderar i dessa rum är ett golv som ser bra ut också en stor fördel.

Altro Cantata är ett limfritt golv som halverar installationstiden. Du kan svetsa och beträda golvet samma dag, även på ny betong, utan att det luktar lim. Det ger upp till 14 dB akustikdämpning och komfort under fötterna. Det finns inga veck, ingen rörelse och i slutet av golvets liv kan hela golvet lyftas upp och återanvändas eller återvinnas.

Föreläsningssal

Det är ingen överraskning att huvudkravet för en föreläsningssal är ett lugnt utrymme utan störande ljud. Medan eleverna sitter, står föreläsarna upp i minst en timme och ofta längre, så deras komfort är också en övervägande faktor. Eftersom de flesta föreläsningsutrymmen är i teaterstil, utsätts golvet i trappor och sittrader av mycketgångtrafik.

Altro Serenade är ett akustiskt golv med en akustikdämpning på 19 dB. Med sin tjocklek på 3,9 mm ger det också en välkommen komfort under fötterna för föreläsarna. Det finns flera nyanser och mönsteralternativ att välja mellan, inklusive nyanser av linne som liknar heltäckningsmatta, men utan hygien- och rengöringsproblem. Sortimentet koordinerar och matchar även med både Altro Orchestra och Altro Operetta, så det är möjligt att använda samma look i ett antal rum för att säkerställa rätt teknisk prestanda där det behövs.

Datorrum/serverrum

Dessa rum har en enkel funktion, att skydda utrustningen som finns där, särskilt om den är känslig för statisk elektricitet. Dessa är inte heller rum som ska dekoreras regelbundet, så de måste ha ett golv som håller i längden och är lätt att underhålla.

Altro Walkway 20/ VM20SD är ett statiskt avledande golv som minskar uppbyggnad av statisk elektricitet, vilket kan skada värdefull utrustning, både när det gäller kostnad och hur viktigt det är för den dagliga driften av högskolan eller universitetet. Det finns också en extra försäkran om att brandstandarderna uppfyller kraven i ett område som har högre brandrisk än andra utrymmen.

Kök

Golv

Att förbereda och tillaga flera måltider under långa arbetstimmar innebär att gymnasieskolans kök måste fungera effektivt och snabbt, utan att äventyra säkerheten. Eftersom personalen arbetar med att förbereda flera rätter finns det ingen tid att oroa sig för oljestänk eller matrester på golvet, sådant som orsakar olyckor. När förberedelserna och serveringen är över, innebär rengöring och förberedelse för nästa skift att personalens fötter inte får vila, så en golvlösning som kan ta bördan av att stå en hel dag eller kväll är välkommen.

HACCP-godkända Altro Stronghold 30 är ett stegsäkert golv med högsta betyg för halkmotstånd som minskar halkrisken till en på miljonen, även med föroreningar som fett vatten, olja och matrester. Dess tjocklek på 3 mm ger komfort under fötterna och även en akustisk dämpning, vilket dämpar ljudet av tappade kokkärl och brickor.

Väggar

Köksväggar stänks regelbundet ned med såser, juice och fett och utsätts för slag av burkar, kokkärl och brickor. De måste vara lätta att rengöra och vara slagtåliga, två saker som kakel inte är.

Det hygieniska väggsystemet Altro Whiterock (länk till huvudsidan för väggar) har varit marknadsledande i över 35 år. Utan fogar, ogenomträngligt och motståndskraftigt mot stötar, eliminerar väggsystemet problemen som är förknippade med kakel, samt att det backas upp med löpande teknisk support från Altro och uppfyller brandskyddsbestämmelserna. Altro Whiterock White FR är godkänt enligt Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) och är tillverkat av en högkvalitativ, livsmedelssäker PVCu som klarar temperaturer upp till 60 °C och uppfyller de hygienstandarder som krävs.

Laboratorium

Laboratorier utsätts för tung utrustning, kemiska spill, tappade glas och vagnar för mindre utrustning som kommer och går, vilket resulterar i behovet av ett motståndskraftigt stegsäkert golv.

Altro Reliance 25 erbjuder den perfekta kombinationen av kemikaliebeständighet, städbarhet, fläckbeständighet och tålighet som ett laboratorium behöver för att se bra ut under lång tid. Med sin tjocklek på 2,5 mm kan det tåla punktbelastning i samband med stora delar av utrustning och möbler. Och med ett högt halkmotstånd är personal och studenter också skyddade mot halkrisk som orsakas av oavsiktligt vattenspill.

Musikrum

Ljudet du vill höra i ett musikrum är musiken som spelas. Ljudet du inte vill höra utanför ett musikrum är musiken som spelas. Det är en balansakt. Ett akustiskt golv minskar stegljudet – fotsteg i rummen och i alla rum nedanför, samt ljud från stolar och andra möbler som dras över golvet.

Altro Serenade är ett akustiskt golv med en akustisk dämpning på 19 dB. Med sin tjocklek på 3,9 mm ger det också en välkommen komfort under fötterna till föreläsare och studenter, som står upp mycket av den tid de använder utrymmet. Det finns flera nyanser och mönsteralternativ att välja mellan, inklusive tre linneliknande utseenden som liknar heltäckningsmatta, men utan några av hygien- och rengöringsproblemen. Sortimentet koordinerar och matchar även med både Altro Orchestra och Altro Operetta så det är möjligt att använda samma utseende i ett antal rum och ändå säkerställa rätt tekniska prestanda där det behövs.

Omklädningsrum

Golvet i omklädningsrum måste klara av mycket; nästan konstant användning, lera, vatten, duschgel, bara fötter, skor. De måste förhindra halkrisk, tåla olika skor och tung gångtrafik två ord lätt att städa.

Vi rekommenderar Altro Aquarius, ett specialiserat stegsäkert golv som minskar halkrisken till en på miljonen, med både skor och bara fötter, och med schampo, balsam och duschgel (slider 96). Tjugo nyanser betyder ett stort urval när du skapar ett nytt utseende eller matchar med omgivande inredning.

Förvaring

Ett golv i detta utrymme måste vara konsekvent funktionellt. Det kan behöva stå emot vikten av sportutrustning eller hyllor fulla av pärmar, och klara av staplar av stolar som släpas över det. Vid spill ska fläckar vara lätta att städa, och de som går in och ut ur rummet måste skyddas från att halka.

Ett rum som måste vara tillförlitligt behöver Altro Reliance 25. Detta golv erbjuder den perfekta kombinationen av kemikaliebeständighet, städbarhet, fläckbeständighet och tålighet. Med hög stegsäkerhet är personal och studenter också skyddade mot halkrisken som orsakas av oavsiktligt vattenspill, eller om vatten kommer in från utsidan.

Toaletter

Som man kan förvänta sig är fokus på detta område hygien. Det finns massor av människor som går in och ut hela dagen för att använda toaletter och de är inte alltid medvetna om att hålla området hygieniskt, så golvet måste vara lätt att städa. Eftersom det kommer att finnas regelbundna stänk från handfaten på golvet är det också viktigt att förhindra halkrisk.

Altro Suprema minskar halkrisken till en på miljonen och skyddar dem som går på det mot halkolyckor. Den förväntade livslängden på 15 år kombineras två ord stegsäkerhet, vilket gör att du kan lita på att golvet förhindrar halkrisk under hela denna tid. Med tiotals nyanser, inklusive ”flingalternativet”, garanterar det ett stort urval när du skapar det utseende som behövs för att koordinera med resten av bostadsutrymmet. När det används tillsammans med Altro Whiterock FR skapar det en ogenomtränglig, hygienisk lösning för hela utrymmet.

Studentbostäder – badrum

Badrummet är studentens egna utrymme. Utrymmet är i allmänhet begränsat så sannolikheten för vattenstänk, kondens samt tvålrester finns på golvet när man stiger ut ur duschen, är mycket hög. Så förutom att ge ett hemtrevligt utseende, är förebyggandet av halkrisk avgörande. Eftersom inte alla studentrum har städservice måste golvet vara enkelt för studenten att hålla rent själva.

Altro Aquarius finns i flera nyanser, inklusive blåa, gröna och neutrala färger med soft-look som har utformats speciellt för att ge en hemkänsla. Det är ett specialiserat stegsäkert golv, utformat för att minska halkrisken till en på miljonen med både bara fötter och skor, samt vanligt badrumssmuts, inklusive duschgel, schampo (slider 96) och naturligtvis vatten. Altro Aquarius har Altro Easyclean Technology, som hjälper studenterna att hålla detta utrymme rent.

Studentsovrum

Studentsovrummen är utrymmen som används för att sova, studera och umgås i, så kraven på inredning och armaturer är höga! Tystnaden som behövs för vila och koncentration innebär att man måste minska ljudet som kommer in i, eller lämnar, enskilda rum. Detta är studentens hem under terminensgång, så ett hemliknande utseende är avgörande, samtidigt som man undviker hygien- och rengöringsproblem. Tycker vi tar bort heltäckningsmatta. För att rymma maximalt antal studenter kan dessa rum inte tas ur användning för installation eller långvarig reparation, så en golvlösning som eliminerar det här problemet är perfekt.

Altro Cantata erbjuder en dekorativ, men ändå tålig lösning. Med träutseende, en akustikdämpning på 14 dB och komfort under fötterna är det idealiskt för sovrum som också är sociala utrymmen och utbildningsytor. Utan lim har det också fördelen att minimera stilleståndstiden – halvera installationstiden – och man slipper lukten av lim under och efter installationen.

Studentutrymmen – kök

Studentkök är i allmänhet en öppen planlösning, med en matsal eller ett vardagsrum precis bredvid det. Utan den utrustning som behövs för ”cordon-bleu matlagning”, används köket mer för förberedning av lättare måltider, frukost och mellanmål.

Altro Cantata erbjuder en dekorativ, men ändå tålig lösning med träutseende eller flera färgval. Golvet har en akustikdämpning på 14 dB och erbjuder komfort under fötterna. Utan lim har det också fördelen att minimera stilleståndstiden – halvera installationstiden – och man slipper lukten av lim under och efter installationen.