Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Klassrum

Golv i högstadieskolans klassrum måste tåla såväl fötter som möbler – många fötter och möbler. Cirka 30 par fötter kommer och går regelbundet. Lägg till 30 väskor, 30 stolar och många bordsben så är det tydligt att golvet måste vara motståndskraftigt. Vi vet att klassrum inte kan tas ur användning för länge, och de flesta renoveringsarbeten är begränsade till skollov, så en annan utmaning för dessa utrymmen är att minska installationstiden.

Altro Cantata är ett limfritt golv med mjukt utseende, tillgängligt i 17 nyanser – från subtila naturliga, till vackert levande. Det ger en akustisk dämpning på 14 dB och komfort under fötterna. Installationen tar halva tiden jämfört med ett traditionellt limmat golv. Du kan svetsa och beträda golvet samma dag, även om det läggs på ny betong. Det finns inga veck och ingen rörelse när det har lagts ned, och i slutet av golvets liv kan hela golvet lyftas upp och återanvändas eller återvinnas.

Personalutrymmen

Personalutrymmen används mycket, av fötter, stolar och bordsben, så golvet måste vara hållbart. Som ett utrymme vilket används för arbete, möten och välförtjänta raster måste det se hemtrevligt och bekvämt ut. Golvet spelar en central roll för att skapa ett utrymme där personalen trivs. Med personalutrymmen i ständig användning måste installationen eller renoveringen vara snabb och enkel.

Altro Cantata är ett limfritt golv med mjukt utseende, tillgängligt i 17 nyanser – från subtila naturliga till vackert levande. Det ger en akustikdämpning på 14 dB och komfort under fötterna. Altro Cantata halverar installationstiden – du kan svetsa och beträda golvet samma dag, även om det läggs på ny betong, utan att det luktar lim. Det finns inga veck, ingen rörelse och i slutet av golvets liv kan hela golvet lyftas upp och återanvändas eller återvinnas.

Matsal/kafé (socialt utrymme)

Raster för elever innebär kul och mat. Ett varmt, hemtrevligt utrymme som klarar Av hög ljudnivå, tunggångtrafik, vattenspill och snabb rengöring för att vara redo för nästa rast är det perfekta receptet. . Punkt för mycket matsal på en skola kan inte tas ur bruk för länge. Snabb och enkel installation på ett befintligt golv eller på ny betong sparar tid ochproblem.

Altro Cantata skapar maximal effekt med minimal stilleståndstid. Det halverar installationstiden och inget lim betyder ingen limlukt under eller efter installationen. Golvet erbjuder flera färgval, inklusive träliknande alternativ, och en akustikdämpning på 14 dB. Dessutom ger golvet en hög komfort under fötterna, vilket erbjuder en tålig och dekorativ lösning för hektiska utrymmen. Det är perfekt för livligt trafikerade utrymmen där störningarna måste vara minimala.

Träslöjdssal

Golvet i en träslöjdssal täcks regelbundet av sågspån, så det måste vara lätt att sopa och städa, så att eleverna inte halkar. Utöver det måste det tåla tung utrustning och regelbunden hjultrafik, liksom den förväntade separera orden.

Altro Classic 25/ X25 är ett specialiserat stegsäkert golv, vilket innebär att det förhindrar att halka på grund av annan smuts än vatten. Med en hög nivå av stegsäkerhet minskar halkrisken till en på miljonen, även med sågspån på golvet, samt att det har god kemikaliebeständighet. Det är även försett med Altro Easyclean Technology, vilket gör det enklare att städa efter lektionerna. Med sin tjocklek på 2,5 mm är det motståndskraftigt nog att klara av tung utrustning, såväl som regelbunden gång- och hjultrafik, med den extra fördelen att ge komfort under fötterna. Och Altro Classic 25/X25 har en meritlista för säkerhet och hållbarhet som går 60 år tillbaka, så var säker på att eleverna är i trygga händer.

Datorrum/serverrum

Dessa rum har en enkel funktion: att skydda utrustningen som finns där, särskilt om den är känslig för statisk elektricitet. Dessa är inte heller rum som ska dekoreras regelbundet, så de måste ha ett golv som håller i längden och är lätt att underhålla.

Altro Walkway 20/ VM20SD är ett statiskt avledande golv som minskar uppbyggnaden av statisk elektricitet som kan skada värdefull utrustning – både när det gäller kostnad och hur viktigt det är under den dagliga driften av skolan. Det finns också en extra försäkran om att brandstandarderna uppfyller kraven i ett område som har högre brandrisk än andra utrymmen.

Kök

Golv

Att förbereda och tillaga hundratals måltider som ska serveras inom en timme, eller kortare tid, innebär att skolköken måste fungera effektivt och snabbt, utan att äventyra säkerheten. Eftersom personalen arbetar med att förbereda flera rätter finns det ingen tid att oroa sig för att oljestänk eller matrester på golvet ska orsaka olyckor. När förberedelserna och serveringen är över, innebär rengöring och förberedelse för nästa dag att personalens fötter inte får vila, så en golvlösning som kan ta bördan av att stå en hel dag är välkommen.

Altro Stronghold 30 är ett stegsäkert golv med högsta klass för halksäkerhet. Det minskar halkrisken till en på miljonen, även med smuts som fett vatten, olja och matrester. Dess tjocklek på 3 mm ger komfort under fötterna och även en hög akustikdämpning, vilket dämpar ljudet av tappade kokkärl och brickor.

Väggar

Skolkökets väggar stänks regelbundet ned med såser, juice och fett och utsätts för slag av burkar, kokkärl och brickor. De måste vara lätta att städa och slagtåliga, två saker som kakel inte är.

Fogfritt, ogenomträngligt och motståndskraftigt mot stötar. Så eliminerar Altro Whiterock White FR problemen som är förknippade med kakel, samt att det backas upp med löpande teknisk support från Altro och uppfyller brandskyddsbestämmelserna. Altro Whiterock White FR är godkänt enligt Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) och är tillverkat av högkvalitativa, livsmedelssäkra PVCu-polymer som klarar temperaturer upp till 60 °C och uppfyller de hygienstandarder som krävs. Detta lättstädade system underlättar också underhållet i denna miljö.

Bibliotek/studierum

För individuella studier, små gruppdiskussioner eller för att leta runt i hyllorna, måste biblioteken och studierummen minska stegljudet från fötterna i rummet. Dessa rum är inte längre dammiga och tråkiga, utan ska få personerna att känna sig varma, välkomna och bekväma. Med gångtrafik främst framför hyllorna och runt stolar och skrivbord måste golvet klara av livlig användning.

Altro Orchestra erbjuder en akustikdämpning på 15 dB, vilket avsevärt dämpar störande ljud. Dess tjocklek på 2,85 mm ger också komfort under foten, och dess utmärkta motståndskraft mot intrycksmärken säkerställer att golvets tjocklek bara är en fördel, och att vikten av tunga hyllor och andra möbler som behövs i dessa rum inte orsakar några problem. Om stilleståndstid är ett problem, vilket gör ett limfritt golv till ett bättre alternativ, gör Altro Cantatas akustikdämpning på 14 dB och dess hemtrevliga nyanser denna lösning till ett perfekt alternativ.

Första hjälpen-rum/behandlingsrum

Om du är sjuk eller upprörd är ett lugnt, tyst, varmt utrymme mer lugnande än ett kliniskt rum. För dem som hanterar utrymmet, och som potentiellt hanterar kroppsvätskor, är hygien och städbarhet viktigt.

Altro Cantata erbjuder ett urval av varma, icke-kliniska nyanser och mönster och en akustikdämpning på 14 dB, samt komfort under fötterna. Med bra motstånd mot fläckar är det lätt att städa för hand, med en maskin eller med ånga, vilket säkerställer att vätskor och bakterier kan avlägsnas. Och precis som med alla limfria golv från Altro finns det den extra fördelen med att halvera installationstiden.

Naturvetenskapssal

I en NO-sal kan missöden hända, tex att ett experiment faller ned på golvet. Lägg till vagnar med utrustning som rullas ut och in i laboratoriet och elever som gungar fram och tillbaka på sina stolar. Allt det här resulterar i behovet av ett tåligt stegsäkert golv.

Altro Reliance erbjuder den perfekta kombinationen av god kemikaliebeständighet, städbarhet, fläckbeständighet och tålighet som ett laboratorium behöver för att se bra ut under lång tid. Och den där gungande stolen? Även om gummifötterna gungas sönder, tål den 2,5 mm tjocka Altro Reliance trycket från metallbenen som kan genomborra ett tunnare golv. Med en hög stegsäkerhet är personal och elever också skyddade mot halkrisk, som orsakas av oavsiktligt vattenspill.

Musikrum

Ljudet du vill höra i ett musikrum är musiken som spelas. Ljudet du inte vill höra utanför ett musikrum är musiken som spelas. Det är en balansakt. Ett akustiskt golv minskar stegljudet – fotsteg i rummen och i rummen nedanför, samt stolar och andra möbler som dras över golvet.

Altro Serenade är ett akustiskt golv med en akustisk dämpning på 19 dB. Med en tjocklek på 3,9 mm ger det också välkommen komfort under fötterna till musiklärare, som står upp under en stor del av undervisningsdagen. Det finns flera nyanser och mönsteralternativ att välja mellan, inklusive nyanser av linne som liknar heltäckningsmatta, men utan hygien- och rengöringsproblem. Sortimentet koordinerar och matchar även med både Altro Orchestra och Altro Operetta, så det är möjligt att använda samma utseende i ett antal rum och säkerställa att rätt teknisk prestanda finns där det behövs.

Omklädningsrum

Golvet i omklädningsrum måste klara av mycket: nästan konstant användning, lera, vatten, duschgel, bara fötter, skor. De måste förhindra halkrisk, tåla olika skor och tung gångtrafik och vara lätt att städa.

Vi rekommenderar Altro Aquarius, ett specialiserat stegsäkert golv som minskar halkrisken till en på miljonen, med både skor och bara fötter, och med schampo, balsam och duschgel (slider 96). Mer än trettio nyanser innebär ett bra urval när du skapar ett nytt utseende eller matchar med omgivande inredning.

Toaletter

Som man kan förvänta sig är fokusen på detta område hygien. Det finns massor av människor som går in och ut hela dagen för att använda toaletter och de är inte alltid medvetna om att hålla området hygieniskt, så golvet måste vara lätt att rengöra. Eftersom det kommer att finnas regelbundna stänk från handfaten på golvet är det också viktigt att förhindra halkrisk.

Altro Suprema minskar halkrisken till en på miljonen och skyddar dem som går på det mot halkolyckor. Den förväntade livslängden på 15 år kombineras med bibehållen stegsäkerhet, vilket ger sinnesro att golvet förhindrar halkrisk under hela denna tid. Med tiotals nyanser, inklusive ”flingalternativ”, garanterar det ett stort urval när du skapar rätt utseende som behövs för att koordinera med resten av utrymmet. När det används tillsammans med Altro Whiterock FR skapar det en ogenomtränglig, hygienisk lösning för hela utrymmet.

Förvaringsutrymmen

Ett golv i detta utrymme måste vara konsekvent funktionellt. Det kan behöva stå emot vikten av PE-utrustning eller hyllor fulla av pärmar, och klara av staplar av stolar som släpas över det. Vid spill ska fläckar vara lätta att rengöra, och de som går in och ut ur rummet måste skyddas från att halka.

Ett rum som måste vara tillförlitligt behöver Altro Reliance. Detta golv erbjuder den perfekta kombinationen av kemikaliebeständighet, städbarhet, fläckbeständighet och tålighet. Med hög stegsäkerhet är personal och eleverna också skyddade mot halkrisk som orsakas av oavsiktligt vattenspill, eller om vatten kommer in från utsidan.