Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

Klassrum

Låg- och mellanstadieskolans klassrum går från lugn till kaos och från kaos till lugn under hela dagen. Golvet du väljer utmanas med konstant användning av många par fötter, skräp från aktiviteter och skrapande stolar. Det måste stödja tyst lärande, trötta fötter, fungera som tillfällig sittplats och spela sin roll i att skapa ett inspirerande utrymme att arbeta och lära sig i.

Altro Serenade är ett akustiskt golv, vilket innebär en akustikdämpning på 19 dB. Det håller ljudnivån nere – inte bara i rummet utan även i rummet nedanför. En tjocklek på 3,9 mm ger personalen komfort under fötterna, samt säkerställer att det är varmt och bekvämt för barnen att sitta på. Finns i flera enfärgade nyanser och med linneliknande alternativ som skapar en bekväm, varm och välkomnande look som kan matcha eller komplettera ett designtema. Som man kan förvänta sig från ett Altro-golv är det enkelt att städa, både för snabb moppning efter aktiviteter eller för grundlig rengöring efter skoldagen.

Kök

Golv

Att förbereda och tillaga hundratals måltider som ska serveras inom en timme, eller kortare tid, innebär att skolköken måste fungera effektivt och snabbt, utan att äventyra säkerheten. Eftersom personalen arbetar med att förbereda flera rätter finns det ingen tid att oroa sig för att oljestänk eller matrester på golvet ska öka risken för halkolyckor. När förberedelserna och serveringen är över, innebär rengöring och förberedelse för nästa dag att personalens fötter inte får vila, så en golvlösning som kan ta bördan av att stå en hel dag är välkommen.

Altro Stronghold 30 är ett stegsäkert golv med högsta klass för halksäkerhet. Golvet minskar halkrisken till en på miljonen, även med smuts så som fett vatten, olja och matrester. Dess tjocklek på 3 mm ger komfort under fötterna och även en akustisk dämpning, vilket dämpar ljudet av tappade kokkärl och brickor.

Väggar

Skolkökets väggar stänks regelbundet ned med såser, juice och fett och utsätts för slag av burkar, kokkärl och brickor. De måste vara lätta att rengöra och slagtåliga, två saker som kakel inte är.

Fogfri, ogenomtränglig och motståndskraftig mot stötar. Så eliminerar väggbeklädnaden Altro Whiterock problemen som är förknippade med kakel, samt att det backas upp med löpande teknisk support från Altro. Det är HACCP-godkänt (Hazard Analysis and Critical Control Points) och tillverkat av en högkvalitativ, livsmedelssäker PVCU-polymer som klarar temperaturer upp till 60 °C och uppfyller de hygienstandarder som krävs.

Toaletter

Golv

Eftersom personalen inte har tid att ständigt övervaka toaletternas tillstånd måste golvet förhindra halkrisk på grund av stänk från handfaten, vatten som följer med skorna in och andra små olyckor. Det måste vara lätt att städa, vare sig det är en snabb avtorkning eller en grundlig rengöring på slutet av dagen.

Altro Suprema minskar halkrisken till en på miljonen och skyddar barnen från att halka. Den förväntade livslängden på 15 år kombineras med ihållande halksäkerhet, så att eleverna skyddas mot att halka både när de lämnar skolan och när de börjar, något som ger sinnesro. Med 40 nyanser är det möjligt att göra badrummet roligare, temainreda utrymmet eller använda olika färger för varje bås och handfatsområdet.

Väggar

Vid låg- och mellanskol åldern är handhygienen inte det man tänker på när man besöker badrummet. Skoltoalettens väggar måste vara lätta att städa och de spelar en roll för att minska antalet platser där bakterier kan lura. När det förekommer fogar och vanliga sprickor, säkerställer inte kakel effektiv hygien eller effektivt underhåll.

Altro Whiterock Satins FR är ett hygieniskt väggsystem som kan torkas rent. Eftersom det är fritt från fogar och är slagtåligt får man inte samma problem som med kakel. Dessutom går det snabbt att installera. Det ger dig även fördelen av fortlöpande stöd från Altros tekniska team.

Allrum/matsal

En låg- och mellanstadieskolas allrum eller matsal kan fungera som gymnastiksal, restaurang och konferensrum. Ett mångsidigt utrymme behöver ett mångsidigt golv som klarar av föränderliga behov, ser bra ut och ger en bekväm sittplats! Det här är ett nyckelområde för en skola och kan inte tas ur användning för länge. Snabb och enkel installation på ett befintligt golv eller på ny betong sparar både tid och oro.

Altro Cantata uppfyller alla behov. En akustikdämpning på 14 dB håller utomhusljudet ute och inomhusljudet inne, och minskar ljudnivån från fötter och stolar i rummet. Det ger komfort under fötterna, är skönt för barn att sitta på och enkelt att hoppa och dansa på. Dess flera nyanser skapar en varm, bekväm look och golvet har inget lim, kan halvera installationstiden – utan lukt av lim.

Bibliotek

Bibliotek i låg- och mellanstadieskolan är inte längre de skrämmande, tysta rum som de en gång var, utan en plats där sagor kommer till liv eller där en elev njuter av sin första roman. Och just därför finns det ett behov av att minskaljudnivån.

Altro Serenade är ett akustiskt golv som erbjuder en akustikdämpning på 19 dB. Det begränsar ljudnivån från fotsteg och stolrörelser i rummet, samt i rummet nedanför. Tillsammans med dess akustiska fördelar ger dess tjocklek på 3,9 mm personalen komfort under fötterna och en varm och bekväm känsla för alla som sitter på golvet. Det finns flera nyanser och mönsteralternativ att välja mellan, inklusive tre linneliknande utseenden som liknar heltäckningsmattor, men utan några av hygien- och rengöringsproblemen. Sortimentet koordinerar och matchar även med både Altro Orchestra och Altro Operetta, så det är möjligt att använda samma utseende i ett antal rum och ändå säkerställa rätt teknisk prestanda där det behövs.

Personalrum

Personalutrymmen används mycket; av fötter, stolar och skrivbord, så golvet måste vara tåligt. Ett utrymme som används för arbete, möten och välförtjänta raster måste se hemtrevligt och bekvämt ut. Golvet spelar en central roll för att skapa ett utrymme där personalen trivs. Med personalutrymmen i ständig användning måste installationen eller renoveringen vara snabb och enkel.

Med en akustikdämpning på 14 dB och komfort under fötterna erbjuder Altro Cantata en tystare och dekorativ, men ändå tålig, lösning. Det är idealiskt för rum som både är sociala utrymmen och arbetsutrymmen. Utan lim har det också fördelen att minimera stilleståndstiden – halvera installationstiden – och att du slipper lukten av lim under och efter installationen.