Produktprover

  • Sample basket
  • Change country

    Select a country

  • Search the site

    Search the site

För att hygien är viktigt

För att uppfylla dagens stränga hygienregler måste väggarna vara hållbara, slagtåliga, ogenomträngliga och lätta att torka av. Kakelplattor har länge varit det självklara valet – men är det verkligen det bästa alternativet?

Problemet med kakel

Enligt branschorganisationen Ceramic Tile Federation är 65 procent av allt kakel felinstallerat, vilket ställer till med allvarliga problem – speciellt i kök och duschrum. Det är svårt att veta ifall plattorna installerats med vattentätt lim och epoxybaserat fogbruk, i annat fall kan vatten tränga igenom underlaget och orsaka strukturella skador.

Men även om glaserade kakelplattor installerats korrekt är det lätt hänt att de spricker eller att det slås av flisor. Då kan förorenat vatten tränga igenom keramiken och leda till fula fläckar, att ytan blir svår att hålla ren och att det skapas utrymme för bakterietillväxt.

Lösningen kallas väggbeklädnad

Till skillnad från kakelklädda ytor har Altro Whiterock bevisats vara 100 procent vattentätt och ogenomträngligt. Det betyder att materialet kan användas i stort sett var som helst, men den släta, lättstädade ytan är särskilt lämplig i duschutrymmen och kök. Eftersom Altro Whiterock inte behöver fogas finns det inga utrymmen där smuts och bakterier kan samlas eller där vatten kan tränga igenom ytan.

Tåligt, vattentätt och lätt att torka av – Altro Whiterock är den moderna, lättskötta lösningen för bättre hygien och hållbarhet.